Esztétikus kert kreatív megoldásokkal tűzdelve

A Kertelünk Kft. szakemberei munkájuk során gyakran találják szembe magukat új építésű házak kertjeivel. A megbízók általában a házhoz hasonló, modern stílusban képzelik el őket. A kerttervezés egy újabb lépés ahhoz, hogy az álomból valóság legyen.

 

A budapesti székhelyű cég a főváros mellett a közeli agglomeráció településein is vállal munkát. Egyik projektjük során egy új építésű ház egyszerű kertjét varázsolták újjá esztétikus, hívogató, növényekkel.

 

Különleges kialakítás a szinteltérés figyelembevételével

 

A kertépítők gyakran találkoznak szinteltéréssel munkájuk során, melyet kertészeti szempontból meg kell oldani. Erre az egyik legjobb mód a lépcsők alkalmazása és a különböző szintek kialakítása. Mivel egy minimál stílusú kertről van szó, ezért a szintek mértani formával rendelkeznek.

 

A ház modern stílusban épült és a szürke szín jellemzi. Így az épület és a kert harmóniájának megteremtése érdekében a szürke utóbbiban is dominál a burkolatokat tekintve. Az egyes szinteket dísznövények díszítik.

 

A gyomosodás kivédése érdekében a szakemberek talajtakarást valósítottak meg. Az elegáns és harmonikus hatás érdekében a mulcsozás kőzúzalék és kéreg alkalmazásával történt.

 

A komor térkő megjelenésének lágyítása

 

A ház bejárata, illetve a garázs közötti rész az egyszerűbb közlekedés érdekében le van térkövezve. Ez meglehetősen komor összhatást eredményezne önmagában, ezért a szakemberek növények ültetése által igyekeztek enyhíteni a látképen. A szürke burkolat rideg megjelenését kiválóan lágyítja a spirál alakban nyírt örökzöld és a magas törzsű boróka. Az alájuk ültetett örökzöld növények erősítik a természetközeli érzést.

 

Kertkialakítás a medence közelében

 

A medence, valamint a kerítés közti részen nem hiába kaptak helyet a fürdőzési időszakban virágzó növények. Így az utcáról kevésbé látnak be a kíváncsi tekintetek, aminek köszönhetően a lakók nyugodtan tudnak csobbanni.

 

A kert többi részén számos örökzöld növény található, így a zöld szín uralkodik nagyrészt. Az örökzöldek mellett a virágzó évelők is megtalálhatók, például tűzeső, levendula és hortenzia.

 

Habár minimalista stílusú a kert, azonban némely részekre a japánkertre emlékeztető vonások jellemzőek. Az emeletesen nyírt bonsai, a vörös levelű japán juhar és a csüngő ágú cédrus üdítő változatosságot csempésznek a minimalista stílusba. A változatosság pedig, mint tudjuk gyönyörködtet.

 

A lakóknak a kert ápolására sincs gondja, hiszen a fűnyírást robotfűnyíró végzi, a növényeket pedig automata öntözőrendszer látja el vízzel. Így a kintlét valóban a pihenésről szól!