DIY ötletek - Avagy így tervezheted meg a saját fotómontázsodat

A következő néhány sorban tehát a montázstervezés rejtelmeiről lesz szó, és azt is eláruljuk, hogy miféle programok lehetnek ebben a segítségünkre. Tarts velünk és légy profi tervező!

 

Milyen a jó montázs?

 

A jó montázs történetet mond el; történetet a családról, a szeretetről, az összetartásról, az érzésekről és a különleges pillanatokról. Mi lehetne szebb ajándék, mint egy tökéletesen megtervezett kollázs? A Vászonkép Szalon egyedi vászonfotóival személyre szabható az ajándékozás, s most szeretnénk néhány tippet adni, ha te éppen a montázs mellett döntöttél. 

 

A minőségi montázs aprólékos, részletes és minden kis kép jól látható. Nem mosódnak el az egyes részek, nem homályosak. A 10x10 vagy akár az 5x5 cm-es kis képek is jól mutatnak a vásznon. 

 

A vászonkép összeállítását bízhatod profikra, de akár te magad is foglalkozhatsz vele. Ha tudod, hogyan kezdj neki, nem fog majd ki rajtad ez a feladat. Lássuk, mit tehetsz az ügy sikere érdekében!

 

Hogyan segíthetnek az ingyenes weboldalak? 

 

Lehetőséged van egy megrendelő űrlapot kitölteni, legalábbis az ilyen szolgáltatások így működnek. Ezután elküldenek néhány látványtervet, amelyek közül választhatsz. De nem kötelező ezt az utat járni. Mi lenne, ha te foglalkoznál a tervezéssel is? 

 

Az ingyenes, minőségi online szerkesztőfelületeken egyrészt jó minőségben tudsz kollázst összerakni és ezt le is menteheted a PC-re, másrészt rengeteg effekttel alakíthatsz a képeken, a kontraszton. Arról nem is beszélve, hogy a Flash Playert sem kell letölteni. 

 

Ha viszont 100 fotód van, és ezekből szeretnél montázst készíteni, akkor érdemes a “nagyokra” bízni a szerkesztést. 

 

Amikor a tervezés csak 5 perc

 

Milyen online szerkesztőt használhatsz, ha te magad szeretnél alkotni, azonban nem szeretnéd órákon át tanulmányozni a kezelőfelületét? Ebben az esetben ideális lehet online program is.

 

Egy ilyen szerkesztő elég érthetően tárja eléd a szükséges eszközöket. Először kiválaszthatod a megfelelő kollázs formát, amelyekbe néhány kattintással beillesztheted a képeket. A fotókat nagyíthatod is, ha szeretnéd. Könnyedén állíthatsz a színeken és a fényeken, valamint feliratokkal szintén elláthatod a tervet. A háttér színét ajánlott a képek színvilágához igazítani. 

 

A montázs megtervezése kötelező feladat abban az esetben, ha az egyik szerettünket szeretnénk meglepni, ilyenkor ugyanis mi tudjuk a legjobban, hogy minek örülne igazán. Te se félj kísérletezni! Tervezz, alkoss, ajándékozz!