Csillagfény és kültéri lámpák

Mi is kell neked valójában?

 

A DODO kültéri világítás kínálatában garantáltan nem fogsz csalódni. Rengetegféle anyagból készült modellt találhatsz náluk, a formák választéka is rabul ejtő. Csak azt kell eldöntened, hogy milyen stílus passzol a már gondosan megtervezett és kivitelezett kültéri berendezéseidhez. Legyenek csak hangulatfények? Jobb lenne inkább egy-egy nagyobb fényt adó kültéri lámpa vagy inkább színes és vidám izzósor?

 

Megannyi fontos kérdés merülhet fel a téma kapcsán. Persze a megfelelő válaszokat csak a céljaid pontos meghatározását követően tudod te magad megtalálni és megadni.

 

Hangulatosabbá teszik a titokzatos sötétet

 

A megfelelő kültéri világítás minden évszakban mást és mást jelenthet. Télen, amikor kevesebb időt tudunk kint tölteni kellemes esti szabadtéri programokkal, akkor bizony a biztonságos közlekedés elősegítése a fő feladata a kinti világítótesteknek. Ez a fontos funkció persze a többi évszakban is megmarad, ám ha a barátságosabb és kellemesebb kinti hőmérsékleti viszonyok megengedik, akkor már sokkal több időt lehet a szabadban tölteni.

 

Eljön tehát az a periódus, amikor a világítás hangulati hatásai is előtérbe kerülnek. Milyen jó is kint lenni a kertben, a teraszon vagy az erkélyen és élvezni az elviselhetőbb hőfokokat és a kellemes együttléteket. A kültéri világítótestekkel nyugodtan feldobhatod kicsit a hangulatot. A csillagfényhez remekül illenek a lámpafüzérek vagy a sejtelmes fonott vagy keleties stílusú lámpák.

 

Dekorálj bátran!

 

Persze a biztonság a legfontosabb, ha kültéri világításról van szó. Ha minden kint használt világítótest IP védett, akkor nem kell majd aggódnod amiatt, hogy az időjárás viszontagságai miatt gondok lehetnének az érintésvédelemmel. Az UV-terhelés is olyan terület, amire fontos figyelmet fordítanod, ha kültéri világítást választasz. Nemcsak kifakíthatja a lámpákat az erős napfény, hanem még az anyagszerkezetükben is kárt tehet. Érdemes tehát az erősen bevilágított darabok esetében ellenállóbb anyagú modelleket keresned.

 

A dekorálásra és a megfelelő hangulat megteremtésére szánt külső lámpák esetében nem elhanyagolható a fényerősség és a színhőmérséklet. A melegebb, sárgás árnyalatok kellemesebbek és pihentetőbbek a szemnek, ám sokan esküsznek kint is a hidegebb fény használatára. Persze a színes fényekkel is remekül fel lehet dobni a teret, akár több variációt is kipróbálhatsz.

 

Legyen szó kellemes esti ellazulásról vagy vidám kerti partiról, a kültéri fényekkel hangulatossá teheted a kinti területeidet is. Légy kreatív és dekorálj!