Családi nyaralás Ausztria legnagyobb UNESCO parkjában

Ahol a lélegzet is elakad

 

Ausztria minden szeglete gyönyörű, de Karintia több szempontból is különleges. Ezért ajánljuk a hegyei között megbúvó Hotel OTP Birkenhof**** családbarát szálloda szolgáltatásait, ahol egy páratlan környezetben lesz különleges élményben része kicsiknek és nagyoknak egyaránt.

 

Karintia a legdélebbi tartománya Ausztriának, így erről a tájegységről mondható el, hogy itt a legtöbb a napsütéses órák száma, valamint itt lehetséges olyan egybeesés is, hogy valaki síeljen a lankás hegyi lejtőkön, majd utána csobbanjon az egyik kristálytiszta vizű tóban. A nagy magasságkülönbségek, a mesés természeti környezet, az egészséges levegő mind olyan jellemzők, amelyek megtapasztalása mindenki számára fontos lehet.

 

A fentieken túl Karintia az a hely, ahol az UNESCO legnagyobb bioszféra parkja található, a Nockberge Nemzeti Park, amely lenyűgöző természeti kincseivel, ember és környezet példaértékű egyensúlyával a fenntartható fejlődés mintarégiója.

 

Ideális családoknak

 

A több, mint 60 millió éves földrajzi terület, a Nockberge vidéke, 2012 óta Salzburger Lungauval együtt Ausztria legnagyobb UNESCO bioszféra parkjává vált. Egy olyan különleges élettér embernek és az őt körülvevő természetnek egyaránt, amely követendő megvalósulási forma lehet mindenki számára.

 

Az UNESCO bioszféra parkban az idelátogató családok megtapasztalhatják a gyakorlatban is, hogy mit jelent a fenntarthatóság elveit követni és betartani. A szülők az itt élők példáján keresztül bemutathatják gyermekeiknek, mit jelent a fenntartható fejlődés elvet követni, egyensúlyban lenni a természettel úgy, hogy közben mindenki odafigyel az ökológiai lábnyomára. Az itt élők elsődleges célja a biológiai sokféleség megőrzése, a kiváló élettér biztosítása mind a növények, mind az állatok számára.

 

Aktív kikapcsolódás és az egészségmegőrzés

 

A Birkenhof Hotel környezetében lehet a legjobban elkezdeni egy új életstílust, amely magába foglalja az egészséges életmódra való áttérést, az aktívabb vagy passzívabb mozgásformákat, akár a szálloda falain belül, közvetlen vagy távolabbi környezetében. Itt található Európa leghosszabb Flow Trail útvonala, amely 15 km-en kanyarog hegyek-völgyek között és a legmagasabb pontja 2100 méteres. Ezenkívül sok turista jár ide golfozni, de a Birkenhof Hotel számos túrát is szervez a Nockberge-hegyvidékre, az UNESCO bioszféra parkba, hogy a vendégek részesei legyenek mindannak, ahogy itt az élővilág minden szereplője, a növények, az állatok élnek, és beleértve az embert is, aki figyel a természetre, miközben dolgozik és gazdálkodik.