Bevezetés a kereskedő szakma rejtelmeibe

Ami biztos: kelleni fog egy bizonyítvány arról, hogy birtokában vagyunk a szakmai tudásnak – ez pedig könnyen megszerezhető akár munka mellett is. A TanfolyamGURU.hu kereskedelem tanfolyamok kategóriájában számtalan lehetőséget találunk, ha tanulni szeretnénk. Nézzük is meg, hogyan működnek ezek a felnőttképzések!

 

Egy helyen minden!

 

A jelenlegi jogszabályok alapján a legtöbb munkakör betöltésének feltétele az államilag elismert bizonyítvány megléte, ezenkívül pedig azok a személyes tulajdonságok, készségek, amivel egy adott szakmában rendelkezni kell.

 

A bizonyítvány azonban nemcsak iskolai keretek között szerezhető meg, hiszen az ország nagyobb városaiban általában vannak felnőttképzési intézmények, ahová bárki beiratkozhat. Minden egyes képzőintézmény közzéteszi az oldalán, milyen feltételekkel indítja a tanfolyamait.

 

Ám hogy ne kelljen mindegyiket egyesével végigbogarászni, a TanfolyamGURU.hu összegyűjtötte az összes adatot, így percek alatt megtalálhatja bárki azt a kurzust, ami segítheti őt az előrejutásban.

 

Az oldalon szakmacsoportok szerint is indíthatjuk a keresést, például ha a kereskedelmi tanfolyamok érdekelnek bennünket, akkor ezeket fogjuk csak látni. Ezt követően pedig tudjuk még tovább szűrni a találatokat városok szerint is. De akár ár alapján is rendezhetjük a listát!

 

A kereskedelmi szakmacsoport képzései

 

A kereskedelmi képzéseken belül is van lehetőségünk tovább kutakodni, hiszen olyan tanfolyamok is indulnak, mint az élelmiszer eladó, a műszaki eladó, a ruházati eladó vagy épp a drogerista.

 

Mindenki hamar el tudja dönteni, melyik lesz számára a legtesthezállóbb feladat, hol szeretne majd elhelyezkedni. Aki pedig egyelőre még csak ismerkedne a szakmával, annak a pénztáros részszakmát érdemes megszereznie: erre is van ugyanis lehetőség.

 

Akik viszont komolyabb terveket szövögetnek, és akár saját üzletet nyitnának, azoknak az üzletvezető tanfolyamot érdemes megcélozniuk. Bár a bizonyítvány megszerzésének a feltétele itt az, hogy legyen már némi szakmai tapasztalat is, legyen előképzettsége az illetőnek.

 

A pontos részletekről a TanfolyamGURU.hu oldalán olvashatsz, érdemes alaposan megnézni, melyik intézmény mit kínál. Sok esetben ajándék képzést is adnak a kurzus mellé – például konfliktuskezelési tréninget –, de a részletfizetési lehetőséget is szokták biztosítani.

 

Amit nem lehet megtanulni…

 

Kereskedőként van néhány olyan tulajdonság, amelynek muszáj meglennie ahhoz, hogy sikeres légy a szakmában. Az empátia vagy a jó kommunikációs készség is ezek közé tartozik.

 

De munkáltatók szeretik azt is, ha valaki képes rendszerben gondolkodni, segítőkész és jó a memóriája, és persze jól tud fejben is számolni. Nem könnyű szakma ez, de meg lehet tanulni – akár egy felnőttképzés keretein belül is!