Az arctisztítás alapvető lépése a megfelelő arcápolási rutinnak!

Miért alkalmazz arctisztító kozmetikumot? 

 

Arcbőrünket rengeteg szennyeződés éri a nap folyamán, amelyek a szemünk számára természetesen láthatatlanok, ettől függetlenül jelen vannak, és képesek eltömíteni a pórusokat, beoldódni a bőrbe. Ráadásul nem csupán az “apró szennyeződések” jelenthetnek gondot, hanem a felhalmozódott faggyú is, illetve az egész nap fent hagyott smink is. Kezdésként azt javasoljuk, hogy nézz körül a BIOLA Webshop arctisztítók választékában, és szerezz be egy kíméletes, ám hatékony natúr vagy biokozmetikumot! 

 

Ne feledd, hogy minden lépésnek akkor van értelme, ha rendszeresen, napi szinten végzed. Gondos arctisztítással elkerülheted, hogy az eltömődött pórusok miatt még súlyosabb bőrpanaszok, gyulladások alakuljanak ki. Egy zsírosabb állapot eleve teret enged a pattanások képződésének. Afféle ördögi kör indul meg, amelynek megfelelő készítményválasztással, alapos tisztítással lehet gátat szabni. 

 

Érdemes olyan kozmetikumot választanod, amely a bőrtípusodhoz a legideálisabb, ha például problémás, zsírosodásra hajlamos bőrrel rendelkezel, egy speciálisan erre a típusra kifejlesztett készítmény nagyon sokat javíthat az állapotán. Például a Bio teafaolajos arctisztító gél a gyulladt aknés, viszont a Bio kökény arctej az érzékeny, száraz, rosaceára hajlamos bőrre javasolt. 

 

Bőrkímélő felületaktív anyagokkal a gyengéd tisztításért!

 

Mindenképpen szem előtt tartandó tanács az is, hogy agresszív tenzidek helyett bőrkímélő hatóanyagú bőrtisztító kozmetikumot válassz, amely kíméletes módon, mégis hatékonyan eltávolítja a felgyűlt faggyút, a sminkmaradékot és a szennyeződéseket. Az ideális arctisztító tartalmaz regeneráló, nyugtató hatású összetevőket is, és természetes illóolajokkal segít egy higiénikus bőrállapot megteremtésében, illetve fenntartásában. 

 

A szépségápolás nulladik lépése tulajdonképpen előkészíti a bőrt az ápoló, tápláló készítmények felvitelére is. Egyszerű hasonlattal élve, gondolj rá úgy, akár a sebtisztításra, mielőtt rátennéd a ragtapaszt. Ugye, hogy nem fednéd le, amíg nem fertőtlenítetted? Egy jól megválasztott tisztító-ápoló gél vagy arctej ráadásul mérsékelheti a zsírosodást is.

 

Természetes megoldások az arctisztítás során is!

 

Szintetikus tömegtermékek helyett lehetőséged van természetes natúr és biokozmetikumokat alkalmazni, ezáltal nem kell attól tartanod, hogy allergizáló, irritáló összetevők rontanának a bőrállapoton. Légy tudatos az arctisztítók terén is, és tapasztald meg a gyógynövények áldásos hatásait! Nemcsak a bőr letisztítása, de a bőrtípusnak megfelelő ápolás is elkezdődhet már a letisztítás során.