A számfestés előnyei gyerekeknek

Szóval köztudott, hogy hasznos, viszont, ha választ kéne adni, hogy miért, nem biztos, hogy tudnánk felelni. Következzen az alábbiakban néhány érv, hogy miért egy számfestő készlet legyen a következő ajándék gyermeked számára.

 

Kreativitás és önkifejezés

 

A számfestő gyerekeknek különleges és hasznos ajándék, és szerencsére az Otthonihobbi.hu kínálatában biztosan találsz a csemetédnek megfelelő darabot, de most azt is elmondom, hogy miként szolgálod ezzel a fejlődését.

 

Először is: a számfestés kiváló lehetőséget biztosít a gyerekeknek arra, hogy megéljék a kreativitásukat. Bár képminta alapján készül a remekmű, a gyermeknek már előre meghatározott határvonalakkal kell dolgoznia. A színekre is kap javaslatot, de ez inkább szabadság, mint korlát. A számfestő kínálta keretek között szabadon, biztonságban alkothat, kellő támogatással, hogy el ne akadjon, hiszen a feladatot nem magának kell kitalálnia, viszont az ecsetvonásokban, a színválasztás kis eltéréseiben lehetősége van kifejezni önmagát.

 

A számfestés megismertet a különböző színekkel, és azok kombinációival, ezzel fejleszti, stílusosan szólva színesíti a fantáziát. A megfelelő színárnyalatok kiválasztása, valamint a képen való alkalmazása segít a színfelismerésben és a vizuális koordináció fejlesztésében is.

 

Koncentráció és türelem

 

A számfestés egy remek, koncentrációt igénylő gyakorlat, hiszen figyelni kell a részletekre, a vonalakon belül kell maradni az adott, számok által meghatározott színekkel. Ez pedig segít fejleszteni a koncentrációs képességet és a türelmet, hiszen kitartóan kell dolgozni a figyelmet ügyesen fenntartó feladat megvalósításához.

 

Rendszeres gyakorlással egyre könnyebben megy a munka, egyrészt a sikerélmények adta pozitív visszacsatolásnak köszönhetően, másrészt mert a gyermek keze is egyre ügyesebbé válik. A számfestés nagyszerű lehetőség az optimális szellemi fejlődéshez, és elengedhetetlen a finommotoros készségek fejlesztésére is.

 

Stresszcsökkentés és szórakozás

 

Nem mondok bizonyára újdonságot azzal, hogy talán még egy generációt sem ért annyi stresszkeltő inger a történelemben, mint a mai gyerekeket.

 

A számfestés azért is remek elfoglaltság, mert kiszakít az állandó zsongásból. A kellemes, elmélyült, kreatív munka nyugtató hatással van a fiatal idegrendszerre, s ezzel csökkenti a káros feszültséget.

 

A számfestők lehetőséget biztosítanak, hogy a gyerekek aktívan pihenjenek, ellazuljanak és szórakozzanak egy olyan tevékenység által, ami még a fejlődésüket is szolgálja. Az igazán jó fejlesztés mindig szórakozás is egyben, a festésnek ezen módja pedig megfelel ennek a kritériumnak. Remek kikapcsolódás, miközben kreativitást, koncentrációt fejlesztő, stresszcsökkentő elfoglaltság is egyben.

 

Már nem is kell gondolkodnod a következő szülinapi ajándékon!