A közúti tekerés bringás kiegészítői

Ebben a cikkben mi most kifejezetten a legszükségesebb bringás kiegészítőkre koncentrálnánk. Szeretnél speciális kellékeket beszerezni? Esetleg újdonság számodra a közúti közlekedés? Akkor tarts velünk, eláruljuk neked, milyen produktumok jöhetnek jól.

 

Milyen biciklis kiegészítők nélkül nem indulhatunk útnak a KRESZ szerint?

 

A kerékpáros kiegészítők világa igencsak nagy, sokféle kategóriát különböztethetünk meg, de különösen fontosak azok a darabok, amelyek a közlekedés során lehetnek a hasznunkra. A Bikepro.hu kerékpár webshop kerékpárcsengői és -dudái ugyancsak széles kínálatot jelenítenek meg előttünk, s a bőség zavara nem könnyíti meg a dolgunkat. De mit mond a KRESZ? Kötelező feltenni a kerékpárra a csengőt?

 

A KRESZ kimondja, hogy az első és hátsó lámpa, a két sárga prizma, a két egymástól független fék és csengő nélkül tilos kerékpárral közlekedni. Igen, a csengő is a kötelező elemek közé tartozik. A láthatóság mellett így a “hallhatóság” éppen olyan fontos szerepet játszik a kerékpáros közlekedés során.

 

A csengő szerepe a közlekedésben

 

A csengő nem véletlenül fontos kiegészítő, mivel ez az a kerékpáros kellék, amivel egyértelműen jelezhetjük a szándékunkat. Jelezhetjük például az előttünk közlekedő emberek számára, hogy mögöttük tekerünk.

 

Érdemes masszív szerkezetű termékek mellett dönteni, amelyeket nem szükséges egy-két hónap után lecserélni. Szerencsére valamennyi kerékpáros kiegészítőt és alkatrészt kültéri használatra tervezték, ezért a márkás produktumok között csak jó minőségű darabokat találunk. Végül azt is ajánlott eldönteni, hogy milyen típusú változat passzol leginkább hozzánk.

 

Csengőkínálat 2023-ban

 

Nem csupán egyféle csengő található a piacon, mivel eldönthetjük, hogy a pengető csengő, a forgófejes csengő, a ding-dong csengő, a retró csengő, a fémduda, az elektromos kürt, a gyerekduda vagy a gyerekcsengő beszerzése élvez elsőbbséget. A klasszikus, a modern, a lapos, a kerek, a kormányra és a villanyakra szerelhető darab egyaránt vásárolható.

 

Napjainkban tulajdonképpen nincs olyan csengőigény, amire ne találnánk esztétikus megoldást. Az Acor, a Basil, a Cateye, a Neuzer, a Csepel, a Velotech, az XCL és a Merida márkák termékei egytől egyig tökéletes látványt és praktikus alkalmazást tesznek lehetővé.

 

Láthatjuk, hogy a csengő tehát nem csupán a forgalomban lehet segítségünkre, hanem mutatósabbá is tehetik a bringát. Arról nem is beszélve, hogy a KRESZ is előírja a használatát. Ezt mindenképpen tartsuk szem előtt, amikor kiegészítőkkel látjuk a kerékpárt!