Trapézlemez tető építése: már ezért megéri

A modern tetőszerkezetek zöme már trapézlemezből készül, hiszen a tervezők és a tulajdonosok is tudják, hogy kiváló a tartóssága és könnyű a súlya, így nem terheli meg annyira a tetőszerkezetet és sokkal hosszabb ideig őrzi meg minőségét. Nézzük meg, hogy miért éri meg trapézlemezből tetőt építeni.

 

Könnyű a súlya

 

Minden építtetőnek és kivitelezőnek az a legnagyobb álma, hogy egy könnyű súlyú, de minden körülménynek jól ellenálló tető kerüljön a házakra. A trapézlemezek acélból vagy alumíniumból készülnek, így ennek a kitételnek tökéletesen megfelelnek. Megkönnyítik az építkezés folyamatát, nem terhelik meg túlzottan a tetőszerkezetet és lehetőséget teremtenek arra, hogy sokkal könnyebb alapokat és tartószerkezeteket alakítsanak ki.  A Pascal trapézlemez tájékoztatója erre is kitér.

 

Rendkívül tartós

 

A háztulajdonosok zöme tudja, hogy olyan anyagokból érdemes építkezni, amelyek tartósak, hiszen senki sem szeretne 2 évente tetőt cserélni. A lemezek jól ellenállnak az UV-sugárzásnak és a szélsőséges hőmérsékleti változásoknak, ezáltal az ebből épített tető hosszú élettartammal fog rendelkezni. Mivel igen jó minőségű bevonatokat használnak a lemezek gyártása során, így sokkal kevesebb karbantartást fognak igényelni, mint egy hagyományos tetőfedő anyag.

 

Gyorsan telepíthető

 

Ma már nem elhanyagolható szempont egy-egy építkezés tekintetében a gyorsaság, hiszen a határidők egyre szorosabbak. A lemezek könnyedén egymáshoz illeszthetők, így telepítésük is gyorsabban kivitelezhető, mint például egy cseréptető esetében. Mivel széles a méretválaszték, így pontosan az adott épületre szabottan folyhat a kivitelezés, a projekt követelményeinek megfelelően. A tetőépítés így sokkal hatékonyabb és költségtakarékosabb lesz, ezáltal az építés költségvetését is nagyban csökkenti.

 

Sokoldalú alapanyag

 

Különböző méretben és színben érhetők el a trapézlemezek, ezért egy nagyon sokoldalú építési alapanyagról beszélünk. A tervezők és az építtetők széles körű termékválasztékból válogathatnak. A lemezek között a résztávolság állítható, így a szellőzést és a fényáteresztést is könnyedén lehet szabályozni. Kreatív és egyedi dizájnok is kialakíthatók, ezért a tervezők sokszor előnyben részesítik ezt a tetőszerkezetet, arról nem is beszélve, hogy az épületek stílusához és a környezethez is sokkal jobban igazíthatók.

 

Környezetbarát

 

A hosszú élettartam, a könnyű súly miatt sokkal kevesebb energiát kell felhasználni a legyártásukhoz és sokkal kevesebb hulladék is keletkezik. Mivel könnyen újrahasznosíthatók, ezért ez nagyban hozzájárul a fenntarthatósági törekvéseinkhez, valamint az ökológiai lábnyom csökkentéséhez is.

 

Egyéb kiegészítő technológiákkal könnyedén kombinálható

 

Napkollektorok és esővízrendszerek kiépítéséhez is alkalmas, amely szintén növeli az épület energiahatékonyságát, valamint a fenntarthatóságot is elősegíti.