Szellőztessen hatékonyan és energiatakarékosan!

A korszerű épületgépészeti berendezések a kényelmünket szolgálják, a komfortérzetünket növelik, legyen szó a fűtés, a klimatizálás, az otthonok meleg vízzel vagy friss levegővel történő ellátásáról. A megújuló energiák használata egyre inkább elengedhetetlen, hiszen a magas energiaárak, a környezet védelme is ezt sürgeti. Az otthonok levegőminősége meghatározó, ezért a szellőztetésre figyelmet kell fordítani. Miért nem megfelelő a hagyományos, ablaknyitással járó módszer? Mi lehet a jövőbe mutató megoldás?


Friss levegőre szükség van

 

A STIEBEL ELTRON szellőztető rendszerei energiahatékony módon gondoskodnak az otthonokban és a munkahelyeken a friss levegő folyamatos biztosításáról, így szükségtelenné válik az ablaknyitás.

 

Az épületek ablakszerkezeteinek elsődleges célja a természetes fény, illetve a friss levegő biztosítása. A régi fa ablakok anyaguknál és kialakításuknál fogva biztosították a zárt terek természetes légcseréjét, azonban a hőszigetelés révén ez a képességük megszűnt. Ablaknyitással nehezen oldható meg a megfelelő mennyiségű és intenzitású légcsere, ráadásul a téli hónapokban jelentősen csökkenti a fűtés hatékonyságát is. Az elhasználódott levegő egészségügyi kockázatokat rejt magában.

 

Ablaknyitás helyett mi lehet korszerű megoldás?

 

Hagyományos szellőztetéssel nem szabályozható pontosan a levegő páratartalma, ráadásul hideg napokon növeli a megfázás lehetőségét, illetve kellemetlen lehet az ablak közelében tartózkodóknak. Energiatakarékos és mégis hatékony megoldást a hővisszanyerős szellőztető rendszerek használata jelent, ugyanis ezek a berendezések magas hatásfok és alacsony energiafogyasztás mellett biztosítják a folyamatos légcserét, valamint a kellemes hőmérsékletet. 

 

Kellemes hőérzetet garantálnak, csökkentik a fűtés költségeit, jó közérzetet teremtenek az oxigéndús, szennyeződésektől megszűrt levegő által. A tiszta beltéri levegő csökkenti a pollenekkel és egyéb allergénekkel szembeni allergiás reakciókat, így egészséges életteret teremtenek. Ehhez járul még hozzá az optimális páratartalom, amely, ellentétben a magas páratartalommal, nem kedvez a penészképződésnek.

 

Szabályozható légcsere

 

Hővisszanyerős szellőztető rendszereket nemcsak új építésű házakba szerelhetünk, hanem utólag, akár helyiségenként is beépíthetők. Gyakran kerülnek a páratartalom szabályozására a vizes helyiségekbe, de építéskor centralizált szellőztető rendszer kiépítésével az otthon valamennyi helyiségében szabályozható a levegőminőség. 

 

Az innovatív, kompakt berendezések energiahatékonyak, többféle funkcióval rendelkeznek, a levegőszűrés mellett a hővisszanyerés és a párátlanítás is a feladatuk, kis helyen elférnek, így a legtöbb otthonba könnyedén beépíthetők.