Rendezd be stílusosan a konyhádat!

Mostani cikkünkben összegyűjtöttük a legfontosabb tudnivalókat, amelyeket érdemes figyelembe venni az összkép kialakításához. Például a Homelux webáruház konyhablokkjai között válogatva is remek modelleket találhatunk, amelyekkel esztétikusan berendezhető a helyiség. Mire kell tehát figyelni?

 

1. A konyha mérete

 

Természetesen az első dolog a választás során, hogy tisztában legyünk a méretekkel. Hiába szeretnénk egy szép sarokváltozatot beszerezni, ha csak egy kis főzőfülkénk van. Mindig vegyük figyelembe, mekkora hely áll rendelkezésünkre.

 

A kisebb konyhákba is lehet praktikus konyhablokkokat találni, ezek előre kialakított elemekből állnak. Így nem kell egyesével összeválogatnunk őket, hanem kiválaszthatjuk a méret alapján a helyiségbe illő bútort, majd beállítjuk a megfelelő helyre.

 

Mivel ezeket a termékeket általában lapra szerelve szállítják, célszerű asztalos segítségét kérni az elhelyezéshez. A munkalap kivágására is őt érdemes felkérni, ő a mosogatótálcához igazítva fogja elvégezni azt.

 

2. Tárolóhelyek száma, milyensége

 

Jól gondoljuk át, mit hol szeretnénk tárolni a konyhában. Mindennek ott lesz a helye? Van-e spájzunk, ahová be tudunk tenni egy-két ritkábban használt tárgyat, eszközt? Ne feledkezzünk meg a falra akasztható tálalóeszközökről sem - mint a merőkanál, szűrőkanál, lapátkanál -, ezeknek nem feltétlenül kell helyet szorítani a fiókban.

 

A nagyobb edényeket tehetjük egy komódba is, amelyet az étkezőben helyezünk el. Némely konyhai gép helyet kaphat a pulton, olyanokra gondolunk, amit nap mint nap használunk: vízforraló, melegszendvicssütő, kávéfőző.

 

Mindenképp legyenek polcos és fiókos szekrények is a konyhablokkban, amelyet választunk, a dizájn tekintetében ezek lehetnek fogantyúsak vagy fogantyú nélküliek is.

 

3. A konyhablokk kinézete

 

Ha megvan a méret és a forma, már csak a szín kiválasztása van hátra. Gondoljuk át, milyen árnyalatok uralkodnak a lakás többi helyiségében, milyen színű a fal, a függöny, a járólap? Csak olyan konyhabútort válasszunk, amely valóban tetszik nekünk, hiszen éveken át kell majd használnunk.

 

Retró stílusú és modern, minimalista stílusú konyhablokkok is kaphatók a Homeluxnál, érdemes tehát alaposan végignézni a kínálatot.

 

A választás során nemcsak a fiókgombok, fogantyúk számítanak, de a front és a korpusz színe is - mostanában nagyon divatos, ha ezek eltérnek egymástól.

 

Szerencsére az is megoldható, hogy olyan sorrendben tegyük egymás mellé az egyes elemeket, ahogy nekünk tetszik, így esztétikus kinézete lesz a helyiségnek, öröm lesz itt főzni!

 

A konyha az egyik legfontosabb hely az otthonunkban, ne hamarkodjuk el hát a döntést a konyhabútor kiválasztása során. Tanácsos lehet mások visszajelzéséből is tájékozódni a termékek adatlapján.