Praktikus zuhanyfal való a minimalista fürdőszobákba

A zuhanykabin és a zuhanyfal

 

Sokan, mikor berendezik a fürdőszobájukat, annak méretéből indulnak ki. Sajnos sokszor nincs elegendő hely egy széles, nagy kádnak a helyiségben, így csak a tusoló jöhet számításba. Ma már azonban ez is többféle változatban kapható: létezik íves, szögletes, sőt aszimmetrikus zuhanykabin is. Vannak, akik a mélytálcás változatot keresik, de egyre népszerűbbek a tálca nélküli megoldások is.

 

Akik nem kedvelik annyira a bezártságot, vagy szívesen hódolnak a divatnak, azok walk in, azaz ajtó nélküli tusolót választanak. Ebben az esetben sokszor elég csak egy zuhanyfalat beszerelni, mely védi a fürdőszobát a kifröccsenő víztől. Tálcával vagy anélkül is kérhető ez a változat, utóbbi esetben zuhanyfolyókával vagy padlóösszefolyóval épített környezetbe kell elhelyezni az üvegfalat. Kiváló megoldás lehet ez azoknak, akik az egyszerűségre törekszenek.

 

A zuhanyfal előnyei

 

A nagy, tágas fürdőszobákban mutat igazán jól a zuhanyfal: egyre több modern fürdőszoba alapkelléke is. Azonban éppen praktikussága miatt kimondottan jól használható kisebb lakásokban, sokan épp a helytakarékosság miatt választják.

 

Nagy előnyük továbbá, hogy testreszabhatók: többféle méretben is kaphatók. Akik szeretnének tájékozódni a fajtákat illetően, tekintsék meg a Homelux webáruház zuhanyfal kínálatát, ahol több gyártó termékéből választhatnak.

 

A legnépszerűbbek az átlátszó, ún. víztiszta üvegfalak, ezeket könnyű tisztítani is. Mindegyik alapja biztonsági üveg, azaz a rájuk irányuló erőhatás esetén sem törnek el, nagyon tartósak, strapabíróak. Ezenkívül léteznek tükrös üvegű zuhanyfalak is, melyek kevésbé átlátszóak. 

 

Miért jó választás a zuhanyfal?

 

A legmodernebb fürdőszobákban nemcsak a csempékre, a csaptelepekre vagy a fürdőszobabútorra helyeződik a hangsúly, hanem a praktikus kialakítású tusolóra is. Az egyszerűen felszerelhető és könnyen kezelhető zuhanyfal elegánsan mutat minden helyiségben. Az üveg természetessége is amellett szól, hogy ezt válasszuk. 

 

A zuhanyfüggönyök kora lejárt: a kórokozók jelenléte miatt is egészségesebb, környezettudatosabb dolog üvegfalat használni. A vízlepergető hatásnak köszönhetően kevesebbet is kell bajlódni a tusoló tisztán tartásával.

 

A minimalista stílushoz is rendkívül jól illik a zuhanyfal: az alumínium vagy króm felületbe illesztett csillogó üveg dísze lehet bármely modern fürdőszobának. 

 

És ami még pozitívum: kádakhoz is választhatunk üvegfalat! Ez esetben a Homelux lakberendezési áruház kínálatában a kádparavánok között érdemes szétnézni. 

 

Jó hír, hogy mindegyik termékre kérhető beüzemeltetés is náluk, így valóban méretre igazított, megfelelő minőségű tusoló áll majd rendelkezésünkre a fürdéshez.