Mutatunk két kihagyhatatlan süteményreceptet, amit neked is meg kell kóstolni!

Garantáltan rabul ejt a keksz szalámi recept alapján készülő ínyencség, ha egyszer megkóstolod ezt a süteményt. A házilag készített desszertekhez semmilyen bolti vagy cukrászdai sem fogható. Ezeknek mindig nagy sikere van, akár egy hétköznapon, akár valamilyen ünnepre készíted el. 

 

A kekszszalámi ráadásul meglepetésnek is kiváló, ha gasztroajándékban gondolkozol. Mivel könnyen és gyorsan elkészíthető, nem okozhat gondot, viszont annál nagyobb örömet a kiszemelt személynek. A saját kezűleg megalkotott ajándéknak nincsen párja, ez ráadásul elképesztően finom. 

 

Igazi retró édesség

 

A kekszszalámiból érdemes nagyobb adagot készíteni, hiszen egyszerűen összeállítható, és nem is gyorsan romlik. Ha kicsit megbolondítod valami különleges összetevővel, egészen a személyes ízlésvilágodra is szabható a recept. Vagy az ünnepelt ízlésére, akinek ajándékba szánod ezt a csodás sütit. 

 

Ha nagyobb baráti társaság érkezik hozzád vagy a családod, akkor se fukarkodj az adagokkal, mert biztosan nagy sikere lesz, úgyhogy nem lesz elég, ha nem vigyázol. Ez az édesség tökéletes karácsonykor is, egy kis dióval pedig még jobban megidézi az ünnepi hangulatot. 

 

Sokféleképpen variálhatod a hozzávalókat, a lényeg, hogy kellő szilárdságúra álljon össze a massza. Nemcsak Magyarországon és Erdélyben, hanem Olaszországban, Portugáliában, sőt egész Európában fellelhető hasonló süteményrecept. 

 

Válogasd meg az alapanyagokat!

 

A lényeg a részletekben rejlik, ami ebben az esetben azt jelenti, hogy használj minőségi alapanyagokat. A tej legyen zsíros, a vaj igazi vaj, és ne margarin. A legjobb a házi, de ha nem kapsz, a boltokban is találni egész jó minőségű termékeket. 

 

A csokoládé kakaótartalma akkor az igazi, ha legalább 60-70%-os, de a 75-80%-os már egészen biztosan optimális lesz. A minőségi kakaópor magas kakaóvaj-tartalommal rendelkezik, ezeket célszerű felhasználni. 

 

Kekszből is kapni finomabbakat is, nem kell leragadni a legsilányabb változatnál. A különleges ízesítést adó hozzávalókat is alaposan válogasd meg, ne kerüljön bele akármi a sütibe, nehogy elrontsa az ízek harmóniáját. 

 

Zamatos alma omlós tésztában

 

Ha emlékszel még az ikonikus filmre, nem fog újat mondani az amerikai almás pite fogalma. Persze nem kell rögtön erotikus gondolatokat gerjeszteni, ez a desszert a történet emlékezetes jelenete nélkül is fenomenális. 

 

Ha az édes alma, a fahéj és a vajas tészta illata neked is megcsiklandozza az ízlelőbimbóidat, ne habozz elkészíteni ezt a süteményt az év bármely időszakában. Az alma miatt az ősz a legalkalmasabb, de igazából ez az a gyümölcs, amit bármikor be tudsz szerezni. 

 

Az amerikai almás pite kiválóan megállja a helyét a hétköznapokon is, de karácsonykor is felkerülhet az asztalra. Méltó megkoronázása lesz az ünnepi menünek.