Mit tegyél, ha szorít a legújabb cipőd?

De vajon mit tehetsz, ha szorít az új kedvenced és nem akarod, hogy vízhólyagos legyen tőle a lábad? Ebben a cikkben segítünk neked!

 

Szorít az új lábbeli?

 

Teljesen mindegy, hogy milyen cipőről van szó, hiszen a legtöbb darab valahol nem lesz jó a lábadra. A Borgo.hu női belebújós cipői esetén ez igen ritkán fordul elő. Viszont, ha mégsem passzolna a lábadra, akkor se aggódj, a webáruházban lehetőséged van arra, hogy visszaküldd a nem megfelelő méretet. 

 

Jól néz ki az új elegáns Tamaris fekete őszi cipőd, amely igen praktikus, hiszen bármihez viselheted. Ezt szerencsére nem szükséges tágítani és nyújtani, maximum otthon járkálj párszor benne, hogy mire felveszed, már tökéletes legyen. Nem nyúlik nagyon, de valamennyire segíthet rajta, ha otthon betöröd. 

 

Gyors segítséget keresel?

 

Ha azonnal kell valami, ami megment téged, akkor megoldás lehet a tágító spray. Amennyiben van olyan lábbelid, amely egy kicsit szűk vagy szorít, akkor nem árt kipróbálnod ezt a módszert. Előnye, hogy a cipő formájától függetlenül alkalmazhatod, így tökéletes választás lehet a belebújós női modellek esetén is. Igen gyorsan hat, ehhez csak annyit kell tenned, hogy bepermetezed a cipőd azon részét, amit tágítani szeretnél. Ezt követően vedd fel, és járkálj benne addig, amíg az anyag nem szárad meg teljesen. 

 

A bőrtágítók olyan anyagot tartalmaznak, amelyek a sima vízzel szemben nemcsak nedvesítik az adott darabot, hanem puhítják is azt. Ez pedig elengedhetetlen ahhoz, hogy nyújtani tudd az anyagot. Ezek a készítmények biztonságosak, mégis érdemes a bőrön valamilyen tesztet végezni, nehogy valami kárt tegyél a kedvenc cipődben. 

 

Hogyan válassz megfelelő méretet?

 

A legjobb megoldás azonban, ha már a kezdetektől ügyelsz arra, hogy mekkora méretet választasz. A Borgo.hu-nál minden lábbeli esetén fel van tüntetve a centi. Mérd le a talpad hosszát otthon, így már garantáltan nem fog szorítani egyetlen új cipő sem, legyen az téli vagy éppen nyári darab. Egy sportcipőbe azonban mindenképpen férjen el egy vékonyabb zokni, a csizmák esetében pedig ne feledkezz meg a harisnyákról vagy éppen a bundás zokniról sem. 

 

A legjobb megoldás persze, ha már a boltban érzed, hogy mindenhol stimmel és passzol az adott kiegészítő. Mindenképpen legyen egy kis üres rész az orr és az ujjad között, így zoknival és egy esetleges dagadás során is kényelmesen tudod azt viselni. Ha sikerül megtalálni a tökéletes darabot, akkor pedig ne habozz beszerezni még párat a webshopból!