Megéri-e kijelzővédő nélkül használni a mobiltelefont?

Miért érdemes mobiltelefonra mindig kijelzővédőt használni?

 

Manapság már akár több százezer forintot is érhet egy-egy okostelefon, így nem véletlen, hogy egyre többen gondoskodnak a megfelelő védelemről is. A megnövekedett igényeket próbálják kielégíteni a hazai boltok is, érdemes csak megnézni a CoolMobile.hu mobiltelefonra való kijelzővédőinek kínálatát.

 

Az iparági trendek arra vezettek, hogy ma már egy készülék teljes előlapja a kijelző, azaz hatalmas méretnövekedés történt. Ennek megfelelően jelentősen nőtt az a terület, amit egy-egy óvatlan pillanatban akár komoly sérülés is érhet. Ennek pedig nemcsak esztétikai következményei lehetnek, hanem akár használhatatlanná is válhat az okostelefonunk. Éppen ezért olyan fontos, hogy lehetőleg elkerüljük ezeket a külső, negatív hatásokat. Azonban bármennyire is figyelünk, nem tudjuk őket 100%-osan kizárni, így szükségünk lesz egy komolyabb védelem kialakítására is a biztonság érdekében.

 

A mai csúcskészülékekben már alapból elég komoly védelmet építenek be a legnagyobb gyártók. Azonban itt is érdemes az elővigyázatosság elvét követni. Inkább legyen nagyobb a biztonsági szint, mintsem valami gond legyen. És persze a mai rohanó világunkban a mindennapi használat mellett elkerülhetetlen, hogy sérüléseknek legyen kitéve a telefonunk és annak kijelzője.

 

Viszont a védelem is lehet többféle, így mielőtt valamelyik mellett döntünk, nézzük meg a lehetőségeket és azt, hogy melyik mire jó.

 

Fólia típusú, mobilra való kijelzővédő: hogy ne karcolódjon!

 

Bár ma már sok készülék rendelkezik beépített kijelzővédő üveggel, ezek nem védenek a karcolások ellen. Épp ezért fontos, hogy fóliával lássuk el az okostelefonunkat.

 

Nem, ez nem fogja megóvni a komolyabb sérülésektől, ellenben nem lesz karcos a kijelző. Ez pedig több szempontból is fontos. Egyrészt saját magunk miatt, hogy sokáig élvezhessük a telefonunk makulátlan kinézetét. Másrészt eladhatóság szempontjából is, mert senki sem szeretne karcos előlappal okostelefont vásárolni. És persze a későbbi eladási árat is jelentősen befolyásolja, hogy mennyire sikerült megóvnunk a készüléket. Ha a zsebünkben vagy más - az esetleges karcolások miatt veszélyes - helyen tartjuk a telefonunkat, akkor ez gyakorlatilag egy kötelező darab!

 

Kijelzővédő üveg mobiltelefonra: a komoly károk elkerüléséért!

 

Ha szeretnénk megóvni a kijelzőt a repedésektől és a törésektől, akkor olyan komolyabb védelemre van szükségünk, mint amilyet a kijelzővédő üveg nyújt. Ez a fóliához képest vastagabb, merevebb és sokkal ellenállóbb réteg. Az esések, ütések, elejtések alkalmával jelent óriási megnyugvást és biztonságot, ha egy ilyen védelemmel is el van látva az okostelefonunk.

 

Súlyos tízezreket spórolhatunk ezekkel a kiegészítőkkel, így mindenképp érdemes használni őket!