Az elektromos autók töltésének folyamata is megállíthatatlanul fejlődik

Az elektromos autók már a spájzban vannak

 

Akár így is átfogalmazhatjuk a klasszikus idézetet, de ennél sokkal többről van szó, hisz már a magyar utakon is rengeteg villanyautó közlekedik. Az infrastruktúra is folyamatosan fejlődik, egyre több elektromos autó töltő érhető el, amelyeket már otthonunkba is telepíthetünk az eautotoltokabel.hu segítségével. A villanyautók megjelenése megreformálhatja az egész autózásról kialakult több évtizedes elképzelésünket. Pár évtizeden belül akár teljesen eltűnhetnek a benzines változatok, és csak tisztán elektromos járművek fognak az utakon közlekedni.

 

Ahhoz, hogy a fejlődés a jelenlegi ütemben folytatódjon tovább, szükség van az egyik legnagyobb kérdés minél hatékonyabb megoldására is. Ez pedig nem más, mint a töltés. Egyre több benzinkúton, szupermarket parkolójában, valamint a nagyvárosok utcáin találhatunk nyilvános töltőállomásokat. Néhány még arra is képes, hogy a villámtöltés segítségével 30 perc alatt 0-ról 100%-ra töltse az elektromos autó akkumulátorát. Azonban a publikus töltésnek is megvannak a korlátai, hisz csúcsidőszakban igazi kihívást jelent az, hogy szabad töltőállomást találjunk.

 

Ezért is van egyre több töltőoszlop, fali töltő a társasházakban, irodaházakban vagy akár otthon a garázsban. Az ingatlanok elektromos hálózata azonban nem mindig vannak felkészítve ekkora terhelésre, a teljes átvezetékelés pedig sokszor igazán költséges tud lenni, de akkor mi a megoldás?

 

Megjelenik a Wallbox Power Boost

 

Egy elavult hálózat esetén könnyen előfordulhat az, hogy töltés közben a töltőáram túlterheli a rendszert, a biztosíték kiold és megszűnik az áramellátás. Az is lehet, hogy minden rendben történik a töltés során, de amint még egy elektromos eszközt bekapcsolunk, azonnal elszáll az áram.

 

Hogy ezt megelőzzük, intelligens árammegosztó berendezést kell használni, mint amilyen a Wallbox Power Boost is. Ez képes folyamatosan figyelemmel kísérni, hogy mennyi áramot használunk éppen, és ehhez mérten állítja be a töltőáramot is, hogy az ne terhelje túl az elektromos rendszert.

 

A telepítést mindig szakember végzi el

 

Fontos, hogy mind a töltő, mind az intelligens árammegosztó telepítését csak hitelesített villanyszerelő végezheti el. Minden esetben szükség van a jelenlegi elektromos hálózat alapos felmérésére, és ez alapján kell kiválasztani a megfelelő töltőt. Az árammegosztót a fővezeték után kell majd telepíteni, hogy ezzel tudja mérni az épület fogyasztását. A segítségével optimalizálhatjuk az ingatlan és az autó közötti energiakapcsolatot.