A SoftPos terminál jelentése: működés és előnyök

Mi az a SoftPos terminál?

A SoftPos terminál olyan technológia, amivel okostelefonunkból vagy tabletünkből egy biztonságos és hatékony bankkártyás fizetésre alkalmas terminált hozhatunk létre. Gyakorlatilag egy alkalmazás segítségével okoseszközünket alakítjuk át bankkártya elfogadó terminállá, lehetővé téve az érintéses fizetést. Egyszerűsége és hatékonysága miatt a SoftPos terminál ideális megoldás azoknak, akik nem szeretnének külön bankkártya terminált vásárolni.

 

A SoftPos terminál működése

 

A SoftPos terminál működése rendkívül egyszerű, mindössze pár egyszerű lépésből áll:

 

  • -Az alkalmazásba belépve meg kell adnunk a vásárlás összegét. Ezt a tranzakciós adatot az alkalmazás elmenti és felhasználja a fizetés során.
  • -Az ügyfél hozzáérinti a bankkártyáját az okostelefonhoz vagy tablethez. Az NFC (Near Field Communication) technológia segítségével az adatok biztonságosan és gyorsan átmennek az eszközök között.
  • -A fizetés sikerességéről az alkalmazás üzenetet küld a rendszernek, és rögzíti a tranzakciót.

 

A folyamat tehát rendkívül egyszerű és gyors, és ugyanolyan hatékony, mint egy hagyományos bankkártya terminál használata - de ún. 2 az 1-ben megoldással, hiszen az okostelefonunkat amúgy sem hagynánk otthon!

 

Az alkalmazás, amely lehetővé teszi a SoftPos terminál létrehozását, egyszerűen letölthető a Google Play Áruházból vagy az Apple Store-ból. A személyes SoftPos terminál generálásához egy szerződéskötés szükséges a szolgáltatóval. Ezt követően kiküldik a személyes aktiváló kódot, és már használható is. Az alkalmazás minden tranzakció sikerességéről visszajelzést küld, és támogatja a különböző bankkártyatípusok (pl. Visa vagy Mastercard) elfogadását.

 

A SoftPos terminál legnagyobb előnyei

 

A SoftPos terminál használatának számos előnye felsorolható, amelyek miatt egyre több vállalkozás és kiskereskedelmi egység választja ezt a modern fizetési megoldást.

 

Egyik legnagyobb előnye – mint már említettük is – az, hogy nincs szükség külön bankkártya terminál vásárlására. Elég egy olyan okostelefon vagy tablet, ami legalább 8.0 verziójú Android operációs rendszerrel és NFC képességgel rendelkezik. Így megtakarítható a terminál beszerzésének költsége, csak a már meglévő okoseszközre van szükség.

 

A fizetési folyamat egyszerű és gyors, hiszen a tranzakciók gyakran a vásárlás pillanatában lezárulnak. Nincs szükség terminálra vagy készpénzre, hiszen a SoftPOS terminál használata is egy népszerű készpénzmentes fizetési módszer.

 

Ugyanolyan biztonságos, mint a hagyományos bankkártya terminálok. Az okostelefon nem tárol semmilyen bizalmas információt a kártyatulajdonos adataiból. Az NFC technológia és az alkalmazás magas szintű kriptográfiai védelemmel rendelkezik, és megfelel minden iparági szabványnak és kötelező előírásnak, amelyek a maximális biztonság eléréséhez szükségesek.

 

Összességében egy minden szmepontból modern és hatékony fizetési megoldásról van szó, ami számos előnnyel jár mind a vállalkozások, mind az ügyfelek számára. Egyszerű, biztonságos és kényelmes, így egyre több helyen használják, és valószínű, hogy a jövőben még elterjedtebb lesz az elektronikus fizetés világában.