A POS terminál bérlés előnyei összefoglalva

Így már nemcsak vevői, vásárlói oldalról lehet akár okostelefont használni fizetéshez, hanem eladói oldalról is. Csak épp a tranzakció fogadása válik lehetségessé. Ugye, milyen egyszerű? De legyen szó okostelefonos, vagy “klasszikus” bankkártya terminálról, számos előnyük felsorolható a készpénzes fizetéssel szemben.

 

Biztonságos

 

Az első és egyik, ha nem a legfontosabb alighanem a biztonság. Hiszen kevesebb féltve őrzött kincsünk van a pénztárcánknál. Még akkor is, ha az digitális. Így viszont minden lekövethető, és sokkal nehezebben veszítjük el a pénzünket. Egy POS terminálhoz nem lehet csak úgy hozzáférni illetékteleneknek - ha pedig ez fizikai úton véletlenül meg is történik, számos óvintézkedés véd minket még elektronikusan is, hogy ne lehessen feloldani és bejutni a felhasználói profilunkba.

 

Gyors és kényelmes

 

Hosszú a sor, a vásárló apróval bíbelődik, nagy címlettel fizet, nem tudsz visszaadni? Ezek a bosszantó jelenségek többé nem jelentenek problémát. A POS terminál egy az egyben oldja meg ugyanis az egészet. Eladói oldalról csak oda kell nyújtani a vevőhöz a terminált, aki lényegében érintés nélkül, a bankkártyát vagy okostelefont közel tartva már le is tudja a vásárlást. És már jöhet is a következő. A végbement tranzakciókat, a forgalmat pedig egyszerűen ellenőrizhetjük. Hiszen ez is fontos szempont egy bankfüggetlen POS terminál bérlésénél.

 

Higiénikus

 

Sokan talán még ma is ragaszkodnak a készpénzhez, aminek természetesen meglehetnek a maga előnyei, de kevés szó esik az egyik nagy hátrányáról, ami a higiénia teljes hiánya. Hiszen gondoljunk csak bele, milyen utat tesz meg a papírpénz vagy az apró, amíg eljut hozzánk - amit majd aztán mi is továbbadunk másoknak. Lényegében minden egyes érintés után alapos kézmosást kellene végezni, de jól tudjuk, hogy ez nem minden esetben kivitelezhető. Nos, ezzel szemben az elektronikus fizetés esetén csupán a saját eszközünket kell tisztán tartani, ha nem akarunk baktériumok népes társaságába keveredni.

 

A jövő zöld, vagy semmilyen

 

Kissé talán klisés kijelentésnek tűnik, mégis igaz. A fenntarthatóság, a környezetbarát alternatívák mindennél fontosabb szempontot kell, hogy képezzenek napjainkban. Itt talán nincs is vita: az elektronikus fizetés KO-val üti a készpénzt. Ha teljesen átállunk a - lényegében minden szempontból zöld - POS terminál használatára és a digitális megoldásokra, akkor saját magunk és vevőink szokásain is javíthatunk. Úgy is mondhatnánk, hogy a jövő digitális, vagy semmilyen!