A falpanelek használatának 3 előnye

Cikkünkben ezeket vesszük sorra, ha pedig az olvasottak bárkinek a kedvét felkeltették, akkor bátran válogassanak a Nívó falpaneljei közül, és tapasztalják meg az említett előnyöket a gyakorlatban is!

 

A fal védelme

 

Egy elszíneződött, piszkos, sérült falfelület meglehetősen lelombozó látvány, hát még a saját otthonunkban, hiszen az elhanyagoltság benyomását kelti. Ám bármennyire is vigyázunk, a falfestés sem örök életű, így időnként szükség van a felfrissítésére. Ám közel sem mindegy, hogy mennyire gyakran.

 

Azokban a háztartásokban, ahol kutya, macska vagy kisgyermek is él, ott bizony jóval nagyobb az esély arra, hogy a falfelület nem sokáig marad makulátlan. A gyerkőc összefirkálja, vagy zsíros kézzel összekeni, a macska karomélesítőként használja, a kutya pedig előszeretettel dörgölőzik neki. 

 

Mindez ahhoz vezet, hogy a fal hamar bepiszkolódik, megsérül, esetleg olyan foltok keletkeznek rajta, amiket csak a festék leverésével, vagy több rétegben történő újrakenésével lehet eltüntetni (tipikusak ilyenek például a firkák). 

 

Ha azonban elejét akarjuk venni a problémáknak, akkor elhelyezhetünk a “kritikus részeken” falpaneleket. Így ugyanis az említett behatások nem közvetlenül a falat, hanem az előtte lévő panelt érik, amit viszont jóval könnyen tisztítani, vagy adott esetben cserélni, mint javítani a felületet, vagy újrafesteni az egész szobát. Ráadásul még jól is mutatnak.

 

Ízléses dekoráció

 

Sokan csak abból a célból használják ezeket a termékeket, mert így szeretnék egyszerűen és költséghatékonyan feldobni az enteriőrt. És legyünk őszinték ez vitathatatlanul egy nagyszerű módszer.

 

Próbáljuk csak ki, hogy például a nappaliban semmi mást nem csinálunk, csak egy nagyobb, egyszínű falfelületre felhelyezünk paneleket. Az egész szoba más hangulatú lesz, a díszített felület ugyanis magához vonzza a tekinteteket, és kiemeli az előtte lévő berendezési tárgyakat. 

 

A hatást tovább fokozhatjuk azzal, ha LED csíkokkal hangulatvilágítást készítünk, így tényleg teljesen más lesz majd a helyiség összképe.

 

Hangszigetelés

 

Míg egy családi házban – jó esetben – viszonylag csendes az élet, addig ez a zsúfolt lakótelepekről sajnos már egyáltalán nem mondható el. Itt kis alapterületen rengeteg ember él egymás mellett, és a régi panelházak vékony betonfalai bizony szinte minden zajt átengednek akár az utca, akár a szomszédos lakások felől. 

 

Ez a folyamatos hangzavar pedig nemcsak bosszantó, hanem az egészségre is káros. Ám mivel nem mindenki tud, vagy akar kiköltözni vidékre, ezért muszáj kihozni a jelenlegi helyzetből a legjobbat; ebben segíthetnek a falpanelek.

 

Általuk ugyanis egy plusz réteg keletkezik a falon, ami valamelyest tompítja az átszűrődő zajokat, így egy kicsit csendesebbé válik a lakás.