A bringás telefontartók típusai

A telefonon könnyen nyomon követhető valamennyi anyag, így egyértelmű, hogy ennek is helyet kell biztosítani. A következő cikkben most utánajárunk annak, hogy milyen módon rögzíthető a leghatékonyabban a telefon a kerékpárra.

 

Melyik telefontartót válasszuk?

 

Ez függ az egyéni igényektől. Igazodhatunk a telefonhoz passzoló gyártói elgondolásokhoz, illetve univerzális típusokat egyaránt választhatunk. A Bikepro.hu kerékpár webshop telefontartói között számos opció elérhető, tehát azt nem mondhatjuk, hogy nincs miből válogatni.

 

Az univerzális darabok választéka igencsak nagy: beszerezhetünk a kormányra, a felsőcsőre helyezhető kistáskát, amely esetében a fedélbe csúsztathatjuk a telefont, illetve a szilikonpántos rögzítés is adott, ami ugyan biztonságos, de nem feltétlenül stabil. Végül, de nem utolsósorban, ott van még a konzolos rögzítés, ami elég nagy stabilitást biztosít számunkra.

 

De milyen szempontok alapján válasszuk ki a tökéletes produktumot? A biztonság és a stabilitást mellett a kezelés egyszerűsége és az állíthatóság mértéke szintén lényeges tényező, ezenkívül a dizájn, az esztétika, illetve a kompatibilitás sem utolsó. 

 

Márkás telefontartók vizsgálata: előnyök és hátrányok

 

A Zefal Z-Bike Mount, a tartó kormányra és stucnira egyaránt helyezhető. A telefon álló és fekvő módba egyaránt orientálható. A 65-100 mm széles, valamint 125-165 mm hosszú telefonokhoz passzol.

 

A Spyral System Full már a bilincses kormányrögzítést támogatja, s leginkább a 3,5-7 colos mobilokhoz használhatjuk. Ilyenkor a készülék mind a négy oldalát rugós rendszer rögzíti. A gömbfejes tartókonzolnak hála, a számunkra szimpatikus szögállást állíthatjuk be.

 

Az Enlee márka terméke gyakorlatilag satuba fogja a telefont, ezt a típust bicajra és motorra egyaránt felszerelhetjük.

 

Még több telefontartó

 

Merida Attach&Go szilikonpántos rögzítést tesz lehetővé. A kormánybefogó-kompatibilitást megadja a gyártó, de a telefonét sajnos nem.

 

Spyral Botchy ugyancsak szilikonpánttal rendelkezik, ami tulajdonképpen önmagán áthurkolva húzható a telefonra. Ez a darab 3,5"-6" közötti készülékekhez ideális, ám a súlyosabb készülékeket már tartja olyan jól.

 

A Velotech szilikonpántos produktuma 4-6 colos telefonokhoz való. A kormányátmérő nem módosítható.

 

Nem egyszerű jó telefontartót vásárolni, mivel mind a telefon, mind a kormánykialakítás meghatározó. Az univerzális változatok közül sem mindegyik illik ezekhez, ezért érdemes alaposan átgondolni melyik mellett döntünk.