Szerezzen be egy grillsütőt, és használja ki a nyár adta lehetőségeket!

Amennyiben Ön is ámulva nézte a sütő tehetségét, és eddig csak álmodozott arról, hogy beszerezze a legideálisabb grillsütőt, akkor mindenképpen olvasson tovább, hiszen számos hasznos információval lehet gazdagabb, amely megkönnyítheti a döntését. Így a későbbiekben már az Ön kertje is a kültéri sütögetések színhelyévé válhat, persze csak ha meg akarja osztani másokkal is!

 

Hogyan válasszon ideális grillsütőt?

 

A grillezés egyre nagyobb népszerűségnek örvend napjainkban hazánkban is. A statisztikák szerint minden negyedik ember évente legalább tízszer rendez vagy vesz részt sütögetésen, és ez csak az átlag.

 

Tagadhatatlan, hogy a közös grillezés összehozza a társaságot és kifejezetten jó hangulatot eredményez, hiszen nem is kell több a család vagy a barátok, kollégák részvételénél, valamint a ropogósra sült húsoknál. Azonban nagyon sok múlik a kiválasztott grillsütő jellegzetességein, hiszen nem mindegy, hogy melyikben milyen típusú húst süt, és azt hogyan teszi. 

 

A sokak által ismert faszenes grilleknek leáldozott, hiszen fix teljesítmény hiányában nem lehet tökéletes eredményt elérni. A tüzelőanyag minősége, az Ön gondviselése, valamint a tűz szabályozása nagyban befolyásolja a születendő eredményt, így ha nem szeretne kísérletezni és órákat a grillsütő fölött állni, akkor inkább próbálja ki az elektromos vagy a gázos modelleket.

 

Ezen sütők esetében a teljesítmény könnyen növelhető vagy csökkenthető egyetlen gomb elforgatásával, így úgy állíthatja be, amely illeszkedik a húshoz és preferenciájához egyaránt. 

 

Stabil és szilárd lábakon álljon!

 

Legnagyobb elvárás a kerti grillsütőkkel szemben, hogy a szerkezetük szilárd és stabil legyen, hiszen csökkenteni kell a felborulás veszélyét. Ez leginkább a gázos és faszenes grillsütők esetében elengedhetetlen, hiszen kifejezetten balesetveszélyes lehet azoknak a felborulása. Könnyen égési sérüléseket okozhat, amely leginkább házi kedvencek és gyerekek esetében jellemző.

 

Annak érdekében, hogy stabil legyen a szerkezet, és megfelelő eredményt érjen el a hússütés területén is, vastag rozsdamentes acélból készült grillsütőt szükséges beszereznie. 

 

Az acél mindamellett, hogy súlyából adódóan stabil, megtartja a hőt, sokkal gyorsabban bemelegszik és ellenálló a sérülésekkel szemben is. Egy minőségi rács segítségével a sütés felgyorsítható, amely nem fog a hús kárára menni. A fedél is nagyon lényeges, hiszen bent tartja a hőt és a füstöt, ami a hús körül kering és szaftosan tartja azt. Valamint védelmet is nyújt, így senki sem tud még véletlenül sem hozzáérni a rácshoz. Ennek köszönhetően a hús sokkal hamarabb kész lesz, és sokkal finomabb is lesz a vártnál.