3+1 érv, ami miatt Te is vinyl padlót szeretnél majd az otthonodba

Sajnos a mai vinyl padlók esetében sokan párhuzamot vonnak ezekkel az elavult padlóburkolókkal, pedig valójában mind a minőségük, mint a tartósságuk messze túlszárnyalja az ósdi elődökét.

 

A következő cikkben bemutatjuk, miért érdemel helyet a vinyl padló bármelyik modern otthonba, és hogy mik is azok a tulajdonságok, amik miatt Te is szeretni fogod.

 

Könnyű telepítés

 

Amikor felújításra kerül a sor a vinyl padló esetében a megfelelően előkészített padlóra könnyűszerrel le lehet rakni a burkolatot, még speciális szerszámokat sem kell majd hozzá beszerezni. Burkolása a 4 oldlaon fózolt laminált padlók lerakásához hasonlító technikával történik. 

 

Padlócsere vagy felújítás előtt állsz? Neked is szükséged lenne egy olyan alapanyagra, amit akár magad is könnyűszerrel telepíteni tudsz? A SpaTrendnél Parador melegburkolatok széles kínálatából válogathatsz!

 

Átgondolt rétegrend a kényelem érdekében

 

A vinyl padlók a felépítésüket tekintve 4 rétegből állnak:


-Alapréteg: a padlólapok stabilitásáért felel

-Fotóréteg: Ez adja meg a padló mintázatát 

-PVC réteg: Ez adja meg a padlólap rugalmasságát

-PUR vagy PUR+ réteg: a lapok felületét fényessé vagy mattá tevő réteg

 

Ennek a négy rétegnek köszönhetően ez a burkolat kimondottan kényelmes mezítlábas séták alkalmával is, és remekül tompítja a lépések zaját.

 

Sokoldalú felhasználás

 

Ugyan főként padlóburkolatként használják, de a minták széles skálája miatt kiválóan alkalmas falak burkoló- vagy díszítőanyagának is. 

 

Mivel nagymértékben vízálló, nem csak a lakótereket, hanem akár a konyha falát vagy a fürdőszobát is burkolhatod a vinyl lapok segítségével. Nem okoz neki problémát a hőterhelés sem, tehát padlófűtés fölé is bátran alkalmazhatod.

 

Hosszú távra tervezve

 

Manapság már minimum elvárás a padlóburkolatokkal szemben, hogy magasfokú terhelést is el tudjanak viselni. A vinyl padló kopásállósága olyan magas, hogy nem csak háztartási felhasználásra ajánlott, hanem akár közintézmények padlójának burkolataként is állja a sarat.

 

Tisztán tartása kimondottan egyszerű. Mivel nem issza be a szennyeződéseket, a legtöbb esetben egy egyszerű porszívózással és felmosással karban lehet tartani, komolyabb problémák esetén pedig a gépi tisztítás sem tesz benne kárt.