Tenkes szelet - Egy karajtekercs, ami megéri a fáradozást

Tenkes szelet - májjal, gombával, sonkával töltött rántott karaj


Hozzávalók:


  • 60 dkg karaj - szeletelve, csontozott
  • 20 dkg csirkemáj
  • pár szelet gépsonka (vagy fekete erdei sonka, ha még finomabbra szeretnéd :))
  • 4-5 db csiperke gomba (közepes)
  • 1 fej vöröshagyma
  • 2 gerezd fokhagyma
  • petrezselyem zöld
  • só, bors, majoranna
  • liszt
  • zsemlemorzsa
  • tojás
 

A karajszeleteket alaposan kiklopfoljuk, hogy könnyű legyen feltekerni őket. Besózzuk és beborsozzuk őket. Amíg a hús beissza az alap fűszereket, elkészítjük a tölteléket. Apróra vágjuk a hagymát, a fokhagymát, a májat, a sonkát. Egy serpenyőben olajat melegítünk, és üvegesre pároljuk a hagymát, hozzáadjuk a fokhagymát, majd a sonkát és a májat is.

 

Készre pirítjuk az egészet, majoránnával és petrezselyemmel fűszerezzük. A tölteléket a húsra halmozzuk, majd feltekerjük, ügyelve arra, hogy ne folyjon ki. Hústűvel összetűzzük, ha szükséges. Ezután bepanírozzuk, majd bő olajban kisütjük a Tenkes szeleteket. Vágjuk őket félbe a tálalás előtt.

 

Burgonya, rizs, saláta, köles, hajdina, bulgur, párolt zöldségek - a köret rajtad múlik. :)

Jó étvágyat!

 

Forrás: nosalty.hu