Tenkes szelet - májjal, gombával, sonkával töltött rántott karaj
Hozzávalók:
A karajszeleteket alaposan kiklopfoljuk, hogy könnyű legyen feltekerni őket. Besózzuk és beborsozzuk őket. Amíg a hús beissza az alap fűszereket, elkészítjük a tölteléket. Apróra vágjuk a hagymát, a fokhagymát, a májat, a sonkát. Egy serpenyőben olajat melegítünk, és üvegesre pároljuk a hagymát, hozzáadjuk a fokhagymát, majd a sonkát és a májat is.
Készre pirítjuk az egészet, majoránnával és petrezselyemmel fűszerezzük. A tölteléket a húsra halmozzuk, majd feltekerjük, ügyelve arra, hogy ne folyjon ki. Hústűvel összetűzzük, ha szükséges. Ezután bepanírozzuk, majd bő olajban kisütjük a Tenkes szeleteket. Vágjuk őket félbe a tálalás előtt.
Burgonya, rizs, saláta, köles, hajdina, bulgur, párolt zöldségek - a köret rajtad múlik. :)
Jó étvágyat!
Forrás: nosalty.hu