Augusztus 31-én rendezték Ráckevén a Vadkacsa szabadstrandon a hagyományos versenyt. Sok induló regisztrált az ország különböző helyeiről. Az ismert halásztársaságok, horgászegyesületek mellett számos egyéni induló is megmérettete magát. A verseny fővédnöke Dr. Nagy István agrárminiszter a zsűri elnöke pedig Pálszabó Mihály aranykoszorús mester szakács volt.
A tavalyi tiszaújvárosi versennyel összehasonlítva sokkal jobb bajai eredmények születtek az idei viadalon, mindenki igyekezett a legjobb ízekkel, tálalásokkal szolgálni. A romhányiak csapata még a helyi piacot is felkereste, hogy friss gyümölcsöket, hozzávalókat szerezzenek be. Lelkesen, nagy odafigyeléssel készültek az étkek, mondhatni minden versenyzőnek benne volt az ételben a "keze íze".
Négy kategóriában hirdették meg a versenyt, a kiírásban Dunai jellegű halászlé, Tisza-Kőrösi jellegű halászlé, afrikai harcsa különlegességek és egyéb halételek szerepeltek. Az idei verseny főleg bajai sikereket hozott, sokan értek el arany és ezüst fokozatokat.
Bajai erdemények:
Dunai halászlé
Aranyminősítés I helyezett. Gyuricza Tibor (Bajai Halászléfőző Bajnokok Egyesülete)
Aranyminősítés II helyezett: Veszeli István (Bajai Halászléfőző Bajnokok Egyesülete)
Aranyminősítés III.helyezett: Kollmann Péter (Bajai Halászléfőző Lovagrend)
Aranyminősítés IV. helyezett: Göldner Tibor (Bajai Halászléfőző Bajnokok Egyesülete)
Aranyminősítés: Munk Erik
Afrikai harcsa különlegességek
Aranyminősítés III. helyezett: Göldner Tibor (Bajai Halászléfőző Bajnokok Egyesülete)
Egyéb halétel kategória
Aranyminősítés II. helyezett Csémy László (Bajai Halászléfőző Lovagrend)
Aranyminősítés III. helyezett Varga György (Bajai Halászléfőző Bajnokok Egyesülete)
Forrás: Bajai Halászléfőző Bajnokok Egyesülete
Fotók: Ádám Péter