Ismét hódít a fehér fürdőszoba

Fehérnek nevezik annak a felületnek a „színét”, amely a fény teljes spektrumát változatlanul veri vissza. Ha az összes színt összekevernénk, lényegében ugyanúgy fehéret kapnánk eredményül. Mi, hétköznapi emberek persze használjuk a fehér szín kifejezést rengeteg esetben: a tej fehér, és van még a tejfehér megnevezés is. A hó hófehér. Vagy piszkos is lehet, és így létezik a piszkosfehér szavunk is.

 

Sokunknak egyből a tisztaságot, az ártatlanságot jelképezi a fehér. Talán ezért is lett az orvosok, az egészségügyi dolgozók ruházatának fő színe vagy a menyasszonyok és az elsőbálozók ruhájának hagyományos színe is.

 

Megunhatatlan fehér árnyalatok, alakzatok és formák

 

A béke fehér zászlajának liliomfehér árnyalata rettentő jól mutathat lakásunk nagyon sok helyiségében is. Igazán ideális választás, hiszen a fehér térben kiválóan tudnak minták, harsányabb színek vagy színkeverékek érvényesülni. Különösen igaz ez a fürdőszoba színvilágára is.

 

Érdemes legalább egy kicsit eljátszadoznunk egy fehér fürdőszoba kialakításának gondolatával, és megtervezni egy ilyet. Persze ne a régimódi hentesboltra emlékeztető, teljesen hófehér csempeözönre gondoljunk ekkor. A fehérnek ugyanis rengeteg árnyalata létezik, nem is beszélve a például a Csempehegyeknél kapható változatos alakú fürdőszoba csempékről: hexagon, háromszög, kör vagy pikkely, trapéz, paralelogramma formák vagy azok a csodálatos 3D dekorok!

 

Szinte érezzük a habfürdő illatát

 

Napjainkban már inkább az jelenti a legnagyobb nehézséget, mikor új fürdőszobánk burkolatát vagy a régi fürdőszobánk átalakítását tervezzük, hogy a sok csodálatos és inspiráló termék közül ki tudjuk választani a megfelelőt. Hiszen, mint a Csempehegyek oldalán is tapasztalhatjuk, hosszú órákat fogunk majd eltölteni a szebbnél szebb és csábítóbbnál csábítóbb fürdőszoba csempe termékeket és a fürdőszoba képeket nézegetve.

 

Le se tudjuk venni a szemünket ezekről a hívogató belsőkről. Már szinte oda is képzeljük magunkat az illatos habfürdővel teletöltött kellemesen meleg vízbe vagy gőzölgő zuhanykabinba.

 

Matt vagy fényes fehér csempéből készüljön a fürdőszoba burkolata?

 

Ma, amikor a mintás és a famintás vagy akár a beton hatású járólapok rendkívül népszerű burkolóanyagok, nem is csodálkozhatunk azon, hogy a fehér fürdőszoba ismét egyre népszerűbbé válik. Hiszen ezek a nagyon karakteres járólapok csak letisztult falfelületekkel tudnak igazán optimális hatást kelteni és érvényesülni.

 

Még ma is a fényes fehér csempe a népszerűbb. Ezeket könnyebb tisztán tartani, és mivel a fényt visszatükrözik, a teret is nagyobbnak érezzük miattuk. Ám a matt fehér csempéket se írjuk le! Igazán meleg és otthonos hatásúak, és rendkívül modernné varázsolhatják a fürdőszoba hangulatát.