Botox vagy otthoni ránctalanítás? Melyiket válasszam?

Általában ekkor kerülnek szóba a különféle kezelések, melyek közül az egyik legnépszerűbb a botoxszal történő ránctalanítás.

 

Hogyan zajlik egy botoxos kezelés?

 

A botox egy olyan vegyület, amely izombénulást okoz - ezt a tulajdonságát használják ki a szépségiparban is. Ha ugyanis kis koncentrációban bejuttatják az arc egy-egy pontjára, akkor tulajdonképpen “leállítja” azoknak az izmoknak a működését, amelyek a mimikai ráncokat okozzák. Így az adott területen a bőr kisimul, a ráncok eltűnnek. 

 

A kezelést nem kozmetikus, hanem orvos végzi. A botoxot injekcióval juttatják be a bőr alá, és bár az eljárás fájdalommentes és biztonságos, viszont kellemesnek sem nevezhető, hiszen mégiscsak tűszúrásokról beszélünk. Illetve a kezelés utáni napokban is jelentkezhet bőrpír vagy feszülő érzés.

 

Fontos tudni, hogy a botoxszal történő ránctalanítás hatása nem örökös - területtől függően csak 3-6 hónapig tart. A kezelést tehát évente többször is meg kell ismételni, ha valaki meg szeretné őrizni a sima bőrt. Ez pedig a pénztárcánkat is megterheli, hiszen egy botoxos ránctalanítás ára klinikától függően százezer forint körül alakul.

 

Ránctalanítás otthon

 

Érthető, ha nem mindenki szeretne botox kezelésekre járni; egyeseket az ár, másokat pedig inkább a tűtől való félelem tart vissza. Persze a ráncok ellen ők is szeretnék felvenni a harcot, de szerencsére a mai modern kozmetikai ipar már erre is nyújt megoldást.

 

Létezik ugyanis egy Argirelox nevű vegyület, amit “tű nélküli botoxnak” is neveznek. Ez az anyag a bőrrel érintkezve szintén ellazítja az izmokat, viszont ehhez nem szükséges befecskendezni a bőr alá. Ezzel a hatóanyaggal a Helia-D Professional Tens’Up termékcsaládjában is találkozunk, ránctalanító szérum formájában.

 

A szérumok ismérve, hogy a krémeknél sokkal koncentráltabban tartalmazzák a hatóanyagokat, így sokkal látványosabb eredményt lehet elérni velük. Mivel az Argireloxos készítményt csak bele kell masszírozni az arcbőrbe, így az alkalmazása tényleg teljesen fájdalommentes, a feszesítő, ráncfeltöltő hatás viszont tartós használat során ugyanúgy jelentkezik. 

 

Melyik a jobb választás?

 

Ezt mindenkinek az egyéni igényei és természetesen a pénztárcája szabja meg. Az orvos által végzett botoxkezelés előnye, hogy az eredmény szinte azonnal látható lesz, és nekünk semmiféle teendőnk nincs utána. Ellenben drága és kellemetlen. 

 

Az Argireloxnak ugyan kicsit több idő kell, mire kifejti hatását, és a szérumot rendszeresen kell használni, viszont egyáltalán nem fájdalmas, és kevésbé költséges.