Utazás babával repülőn: nem mindegy, milyen a babakocsi!

Utazás repülőn babával

 

Amikor elhatározzuk, hogy kisbabánkkal repülőre ülünk, akkor kezdhetjük is a tervezést: mi mindenre lesz szükség? A repülőtéren való közlekedéshez a legpraktikusabb egy lapra csukható, kézipoggyászként felvihető babakocsi, melyet a Baby Lion sport babakocsi kínálatából is beszerezhetünk.

 

Ebben a bababoltban számos hasznos kelléket találunk, a babás utazásokhoz is sok minden elérhető a webáruházban: utazóágy, nyakpárnák, utazótálca a játékoknak, háttámlavédők az autóba.

 

Ám ha repülőútra indulunk, akkor még jobban kell ügyelnünk arra, hogy minden kéznél legyen. A csomagok összeállításakor fontos, hogy a legalapvetőbb babaápolási kellékek is velünk legyenek, ahogyan az etetéshez való dolgok és a játékok is.

 

A lista írásakor azonban sokszor nem gondolunk egy praktikus kellékre, a babakocsira, amire viszont a felszállás előtt és a leszállás után nagyon nagy szükség van, ha már nem karonülő a csecsemő.

 

Ezért válassz lapra csukható sport babakocsit!

 

A babakocsiknak is több fajtája létezik. A fekvő babakocsikat nem vihetjük fel a gépre, de egy összecsukható sport babakocsit igen. Választhatunk, hogy az esernyőre vagy a lapra csukható típusút választjuk-e, az utóbbi egészen kis méretre is összehajtható.

 

Fontos kitétel, hogy repülőgépre 10 kilogramm alatti csomagot vihetünk csak fel magunkkal, ennek a követelménynek pedig a Baby Lionnél kapható Lionelo sport babakocsik megfelelnek. Így nem kell azon izgulnunk, hova rakta a személyzet a babakocsit, egyáltalán bekerült-e a gépbe.

 

Egyszerűen csak felvisszük magunkkal a felszálláskor, és mikor megérkeztünk, máris lehet tolni a babát a kijáratig vagy a másik repülőgépig. Sokszor ugyanis órákat kell várni arra, hogy megérkezzen a poggyászunk, amit a gép szállított, de egy kisgyerekkel ez nagyon nehéz feladat.

 

A lapra csukható sport babakocsik kézipoggyászként velünk utazhatnak, és így azonnal használatba vehetők a landolás után.

 

Mire kell még figyelni a repülőn?

 

Mindenképpen érdemes utánajárni a szabályoknak, előírásoknak, ha kisbabával tervezzük az utazást. A 7 napnál fiatalabb gyerekek egyáltalán nem utazhatnak a repülőn, utána pedig a szigorú biztonsági előírásokat betartva vihetjük fel őket.

 

Figyeljünk minden részletre. Fontos például, hogy legyen mód fel- és leszálláskor a baba etetésére, mert amíg mozog a gyerkőc szája, addig csökken a fülfájás kialakulásának veszélye. Feltehetően a kisbaba átalussza majd a repülőutat, de érdemes gondoskodni olyan kellékekről, amivel leköthetjük a figyelmét.

 

A legtöbb légitársaság megengedi, hogy a babakocsi mellett egy másik poggyászt is felvigyünk a gépre, de erről is érdemes tájékozódni utazás előtt.