Strapabíró, ámde elegáns, divatos és minőségi órát keresel? Segítünk!

A cikkünkben ajánlott márka természetesen ezekkel a tulajdonságokkal is rendelkezik, azonban modelljei között az elegáns és a divatos darabok is ugyanúgy megtalálhatóak, mégpedig ugyanolyan tartós és ellenálló kivitelben. Rántsuk le a leplet, igen, a Certináról van szó!

 

Certina, aki Granának született

 

A Certina lánykori neve a Grana, ugyanis a svájci Kurt fivérek 1888-ban ezen a néven alapították meg a márkát, azonban amikor 1938-ban elhatározták, hogy kilépnek a nemzetközi piacra, új nevet kerestek. Az Órashop.hu Certina óráinak neve bármely ország nyelvén könnyen kiejthető és megjegyezhető névnek bizonyult, így az 50-es évekre teljesen eltűnt a Grana és kizárólag Certinákat gyártott a vállalt.

 

És honnan a strapabíróság?

 

A márka mindig is kereste a kitörési pontokat, pontosabban azt, hogy mivel lehet másabb, mint a többi brand. Szerettek volna kitűnni a tömegből, ezért folyamatos fejlesztéseket eszközöltek. Rájöttek, hogy az emberek nagyon szeretik az automata órákat, azonban amikor ezek véletlenül leesnek, akkor legtöbbször tönkre is mennek, de legalábbis bizonyosan megsérülnek.

 

Kutatásaik ezek után arra irányultak, hogy megtalálják azt a technológiát, amely védi a véletlen leesések okozta károsodástól a szerkezetet. Így jött létre a Certina DS (Double Security) technológia, ami egy olyan tokrendszerrel készült, amely akár egy 6 méteres zuhanást is elvisel sérülés nélkül, valamint a különlegesen erős zafírüveg sem törik be.

 

Milyen Certina órák készültek?

 

Ez a svájci csoda bebizonyította, hogy szélsőséges körülmények között is megállja a helyét, ezért nem is csodálkozunk rajta, hogy különböző extrém körülmények között is kipróbálták őket. Alkalmazta az amerikai haditengerészet búváróraként, a NASA a világűrrel kapcsolatos kísérleteinél, de a Himalája expedíció nyomás- és hőmérsékleti viszonyai sem jelentettek neki akadályt. Közkedvelt a sportolók körében is, Muhammad Ali is előszeretettel viselte.

 

A Certina kollekciók

 

Női és férfi óra terén is hatalmas a választék, számtalan szín és forma várja a vásárlókat. A szíj főleg bőr és nemesacél, ráadásul a modellek döntő többsége 100M/10ATM vízállóságú, tehát vízálló, nyugodtan lehet benne fürdeni és úszni is.

 

Négy fő kollekció között választhatunk, az Aqua, a Heritage a Sport és az Urban mindegyike kiváló órák lelőhelye, a választás nem könnyű. Ráadásul egyes modellek textil és fémszíjat egyaránt tartalmaznak, így ezek váltogatásával ugyanaz az óra egyszerre lehet hol elegáns, hol pedig vagány kinézetű.

 

A Certina nem egy olcsó óramárka, azonban minőségi svájci termék lévén értékét megőrzi, így az érte kiadott pénz az órában kamatozik tovább. Nyugodt szívvel ajánljuk üzletemberek számára is, hiszen presztízsórának is megfelelő, kiváló ár-érték arányú választás.