Praktikus trükkök a fürdőszobát felújítóknak

Alaposan tervezzünk meg mindent

 

Ha felmerül a fürdőszoba-felújítás igénye, akkor az első dolgunk legyen a tervezés. Keressünk egy olyan webáruházat, ahol egy helyen minden kapható, és nézzünk szét a kínálatban. A Homelux webáruházban nemcsak a szanitereket szerezhetjük be, hanem a fürdőszoba bútort is, és minden más praktikus kiegészítőt.

 

Legyünk alaposak, mert utólag már hiába jövünk rá arra, hogy bizonyos tárgyaknak nem maradt elég hely. Mikre gondolunk? Íme, néhány apróság, ami fontos része lehet egy fürdőszobának, de sokan elfeledkeznek a beszerzésükről, beépítésükről:

 

  • -szappantartó

  • -WC-papír-tartó, WC-kefe-tartó

  • -törölközőtartó, akasztók

  • -törölközőszárító

  • -zuhanyfüggöny és annak a tartója

  • -szennyestartó

  • -piperepolc

  • -kádparaván

  • -csúszásgátló szőnyeg

  • -tükör

 

Ezek sokszor mellékesnek tűnnek, de ha már a használatbavétel során jövünk rá arra, hogy nincs elegendő hely a tároláshoz, vagy hogy a falra szerelhettünk volna egy törölközőszárító radiátort, akkor lehet, hogy már késő lesz.

 

A felújítás: mit nem szabad kihagyni?

 

Sokan arra gondolnak, csak lecserélik a régi kádjukat vagy vesznek egy hidromasszázs zuhanykabint a hagyományos helyett, és mással nem is kell törődni, de ez nincs így. Bármilyen apró változást is hajtunk végre a fürdőszobában, a magunk megnyugtatására hívjunk szakembert, aki ellenőrzi a víz- és villanyvezetékeket is.

 

A járólapok és a csempe lerakását is bízzuk szakemberre. A fürdőszoba számos olyan lehetséges problémát rejt, amit utólag már nehezebben tudunk helyrehozni. Legyen szó elöregedett vezetékekről, csöpögő csapról vagy eldugult lefolyóról, jobb, ha olyan ember segítségét kérjük a javításban, aki ért hozzá.

 

Mi legyen a sorrend?

 

Az első dolgunk - ahogy említettük - a tervezés legyen. Ezt követően a szakemberek nekiállhatnak a felújításnak: felülről lefelé és belülről kifelé haladjunk. A vízvezeték és az elektromos hálózat ellenőrzése, javítása után kerülhetnek helyre a nagyobb berendezések: a kád, a zuhanykabin, a WC-csésze.

 

Ezt követi a festés. Természetesen közben takarítanunk is kell, amikor valamelyik szakember végzett egy-egy feladattal. Nem biztos, hogy egyik napról a másikra kész lesz az új fürdőnk, de megéri várni rá.

 

Szerencsére felgyorsíthatjuk a folyamatot, ha beüzemelést is kérünk bizonyos termékekre a Homeluxnál. A házhoz szállítás mellett ez a szolgáltatás is elérhető náluk.

 

Mikor minden a helyére került, a dekorációval is elkezdhetünk foglalkozni: növényekkel, gyertyákkal, színes tárolódobozokkal tehetjük vidámabbá vagy épp megnyugtatóbbá a helyiséget. A felújított fürdőszoba sok örömet ad majd.