Napsütötte hatásra vágyik? Vegye körül magát narancsszínnel!

Néha szükség van a színek nyugtató vagy épp vidító hatására. A narancsszín utóbbi körbe tartozik, meleg árnyalata mosolyt csal az arcunkra. Egy fárasztó nap után jó érzés megpihenni egy sárgás-terrakottás falszín előtt álló kényelmes fotelben. Tölteni egy pohár bort, és máris kicsit olyan, mint egy mediterrán hacienda nappalijában ücsörögni. 

 

Mediterrán életérzés borús időben is

 

A mediterrán lakberendezési stílus a földszíneknek, meleg tónusoknak és a mutatós kőburkolatoknak köszönheti népszerűségét. Falszínként legjobban a terrakotta festés adja meg az alaphangulatot. Ehhez a földszínek közül érdemes a kiegészítő textileket, függönyöket, ágytakarókat és szőnyegeket kiválasztani. 

 

A látvány így harmonikus, és nem uralkodik egyik árnyalat sem. Az erőteljes narancsos, barnás színek mellett az ülőbútorok kárpitja pasztellszínű legyen, ehhez viszont tökéletes választás néhány feltűnő mintás, exkluzív megjelenésű díszpárna

 

Lehet pipacsos mezőt vagy levendulacsokrokat mintázó párnahuzat, máris ott van a nyár érzete a nappalinkban, akkor is, ha az időjárás éppen az esős arcát mutatja. 

 

Teraszon és a kertben is jól mutat a sok zöld mellett

 

A földszínek minden évszakban kedveltek, a természet árnyalataival mindig jóleső érzés körülvenni magunkat. Drappok, barnák, narancsok és a zöld okkeres árnyalatai a legtöbb lakberendezési stílushoz jól illeszthető színek. Tompítják a hideg árnyalatokat, erősítik a világos, pasztellszíneket. Válogassa otthonába a lakástextileket ezekre a színtársításokra figyelve, így könnyen megvalósíthatja a természetességet párnák, függönyök, terítők segítségével. 

 

Ehhez pluszként jön a teraszszezon, amikor a késő tavaszi időszaktól kezdődően végre belakjuk az erkélyt vagy teraszt és az árnyas pihenőt a kertben. Mivel utóbbi helyen eleve adott a sok üde zöld, így ez egy remek gyakorlóterep tesztelni a narancs árnyalatait. Ha a lakáson belül túl merésznek gondolja ezeket a színeket, próbálja ki a kerti bútorokhoz használt párnákkal. 

 

Ezek mellett a kiegészítő színek mellett ragyogni fog a narancsszín is

 

A narancssárga kiegészítő színei is a földtónusokból kerülnek ki: krém, barna, ekrü - ezek a pasztellszínek a legtökéletesebb tündöklést engedik a fő színnek. 

 

A barna sötétebb árnyalataival a melegségérzet erősíthető, a mediterrán hatású színeket érdemes olyan helyiségben alkalmazni, ahova kevesebb természetes fény jut. Egy tejeskávé színű fal mellett az erőteljes narancs textilkiegészítők is jól érvényesülnek, és a tompább okkeres árnyalatok is engedik érvényesülni a napsütötte hatást.