Mivel tehetjük hangulatosabbá otthonunkat?

Legyünk kreatívak – készítsünk őszi dekorációkat!

 

Amennyiben érezzük magunkban a késztetést, akár saját kezűleg is létrehozhatunk egyedi díszeket és különleges dekorelemeket, amelyek új színt hoznak a mindennapokba. A Deconline.hu őszi dekorációs kellékek választékában minden szükséges eszközt megtalálunk: ragasztható, öntapadós díszeket, mintás szalagokat, dekorterméseket, makkot, gombát és számos egyéb kiegészítőt. 

 

Ilyenkor nincs megkötés, nyugodtan a képzeletünkre bízhatjuk a dolgot. Ne feledjük, hogy az egész otthonunk bőséges díszítési lehetőséget kínál, kezdve az ablakoktól az étkező asztalon át egészen a kertig. 

 

A bőség zavarában viszont nehéz elindulni bármerre is, ezt nem is vitatjuk, néhány tippel azonban könnyebben megtervezhető a tökéletes őszi dekoráció.

 

Először is tisztázzuk azt, hogy mit jelent a “tökéletes”. Itt arra gondolunk, hogy egy kicsit az otthonunkra kell szabni az egészet, figyelembe kell venni a rendelkezésünkre álló helyiségeket, azt is, hogy kizárólag beltéri megoldásokat vagy kül- és beltéri opciókat egyaránt tervezünk.

 

Őszi dekorációs kellékek – a leglényegesebb elemek

 

A teljesség igénye nélkül felsorakoztatjuk az elengedhetetlen kiegészítőket, amelyek megalapozzák az őszi hangulatot. 

 

Kezdjük a sort az étkezőasztalra helyezhető kellékekkel. Az apró makkocskák, levelek, gombák mellett a szalvéták is beszélni tudnak. A jellegzetes évszakot idéző szalvéta tökéletes kiegészítője lehet a közös lakomának.

 

Erdei állatok, figurák: süni, szarvas, mókus gombával, tökökkel. Ezeket a kedves kis díszelemeket bárhol elhelyezhetjük: nemcsak az asztalon és az ablakban, hanem akár az előkertben is a virágok között, de a nappaliban is helyet kaphatnak a polcokon, szekrényeken.

 

Levelek és termések: felhasználhatjuk koszorúnk elkészítéséhez, mely csodálatos őszköszöntő dekoráció lehet a bejárati ajtón, de asztali dísz is válhat belőle. Ugyanakkor önmagukban is megállják a helyüket, felragaszthatók az ablakra, kidíszíthetjük a párkányokat is.

 

Betűzős textilek: a színes levelek ebben a formában szintén bőséges díszítési lehetőséget kínálnak. 

 

A színek játéka

 

Sokan éppen a sokszínűsége miatt kedvelik annyira ezt az évszakot. A sárga-narancs-piros-barna számos árnyalatát felsorakoztatja számunkra, melyekkel bátran játszhatunk, amikor a tökéletes őszi dekorációt tervezzük.

 

A legszebb pedig az egészben, hogy dönthetünk a szolid, visszafogott díszítés mellett és központi, harsány, figyelemfelkeltő megoldások mellett is. Időnk és energiánk függvényében akár teljesen meg is változtathatjuk otthonunk összképét.