Mire használható egy tisztítópisztoly az autó ápolása során?

Leginkább egy sokoldalú tisztítópisztollyal lehet a zugos területeken látványos eredményeket elérni. A Tornador termék megrendelhető a POLIRTECH.HU webáruházból. A Tornador Z-014 RS egy tisztítótartállyal nem rendelkező szerkezet, amely az elektronikus eszközök tisztításában is jó szolgálatot tud tenni.

 

Mire képes egy ilyen tisztítópisztoly?

 

A szöszök, morzsák, hajszálak, állati eredetű szőrök egyaránt kifújhatók ezzel az eszközzel akár a padlószőnyegből vagy a kárpitozott felületekből. Olyan erővel áramlik ki a szerkezetből a levegő, hogy mindez rendkívül egyszerűen végrehajtható. Ha régen tisztítottad már ki a csomagtartót, akkor sokkal gördülékenyebben fog menni a nagytakarítás, ha van egy Tornador Z-014 RS a kezed ügyében.

 

Bármilyen 60 és 90 psi közötti nyomású légkompresszorral működésre lehet bírni a készüléket. Ezt leszámítva semmilyen megkötés nincs, a termék gyártója nem is javasol egy bizonyos márkájú légkompresszort.

 

Ha meghúzod a ravaszt, akkor már működésbe is lép a tisztítópisztoly, és megindul a tornádószerű légáramlás. Mielőtt azonban ezt megtennéd, érdemes gondoskodnod a saját egészséged védelméről. Mindenképpen használj munkavédelmi szemüveget és védőmaszkot is, hiszen a felkeveredő port és a szöszöket pillanatok alatt belélegezheted, ha nem teszel óvintézkedéseket.

 

Amit a tisztítópisztoly működése kapcsán tudni kell

 

A pisztoly tölcsér alakú, a vége pedig szélesebb mint az, ahonnan kiáramlik a levegő. A légáramlat erőssége azonban így is kellően erős marad ahhoz, hogy hatékonyan lehessen vele dolgozni. Egyáltalán nem nehéz az eszköz, a célzás pedig meglehetősen egyszerű.

 

Akár szárításhoz is lehet használni, beleértve az autó külsejét és belsejét is. A résekben megtelepedő vízcseppeket ki lehet fújni, így nem kell későbbi megfolyásokkal számolni. Ez jól jöhet a visszapillantó tükör vagy a hűtőrács szárításakor, csakúgy, mint az ajtó menti rések szárítása esetében. 

 

A leghatékonyabb módszer, ha az ember az egyik kezében tartja a tisztítópisztolyt, a másikban pedig egy kendőt, így a kifújt víz azon nyomban letörölhetővé válik.

 

Mi mindenre jó még egy tisztítópisztoly?

 

A morzsák, por és szöszök eltávolítása az ülésekről vagy azok alól sokkal egyszerűbb egy tisztítópisztoly birtokában. A varratok, kárpitfelületek és a műszerfal megtisztítása is lendületesebben elvégezhető ezzel az eszközzel. Legyen szó akár velúr felületről, még azt is nyugodtan kezelésbe lehet venni.

 

A leglátványosabb eredményt a rések tisztítása esetén tudja kifejteni a Tornador Z-014 RS. E tekintetben más eszköz fel sem veheti vele a versenyt.