Milyen konyhakések mellett érdemes dönteni?

Kések, amelyek nélkül megáll az élet a konyhában

 

A késeknek sokféle típusa van és az a jó, ha mindegyikből tartunk otthon legalább egy-egy darabot. A Kések Ollók Webáruház szakácskés kínálatában olyan termékeket is találhatunk, amelyek több tevékenység elvégzése során is a hasznunkra válhatnak. Ám először is tisztázzuk, hogy milyen lehetőségeink vannak még, ugyanis nem ez az egyetlen eszköz, amit beszerezhetünk. 

 

Bizonyos késtípusok az alapanyagok feldolgozását és előkészítését segítik. Ebbe a kategóriába sorolható az aprítókés, a csontozókés vagy a filézőkés. Az utómunkálatokat ezzel szemben a díszítőkéssel oldhatjuk meg. Végül, de nem utolsósorban akadnak olyan praktikus darabok, amelyek nélkül valósággal megállna a konyhai élet. Ilyen a szakácskés is. 

 

Mitől lesz minőségi egy szakácskés?

 

Igazából több tulajdonság árulkodik a minőségről, és mi ezeket szeretnénk megosztani veletek. A szakácskést a főzés valamennyi szakaszában alkalmazhatjuk, a húsok, a zöldségek és gyümölcsök előkészítését egyaránt támogatja. A jó szakácskés ismérve, hogy:

 

  • -sajátos görbülettel van ellátva, emiatt az ételeket könnyen apríthatjuk vele. 

  • -korrózióálló, hosszú távon használható, oldószerálló és tartós.

  • -rozsdamentes pengékkel és csúszásmentes szerkezettel rendelkezik.

  • -egyenletes a súlyelosztása.

 

Hol találunk efféle eszközöket? Érdemes néhány márka kínálatában böngészni, itt biztosan találunk nekünk való konyhakést. Az NN-Knives, a Global, a Dick, a Kai márkák mindegyike a legjobb konyhai eszközökkel lát el minket. 

 

A tökéletes tervezésű kés nemcsak hatékonyabb, de precízebb is, ráadásul biztonságosabban forgatható. 

 

Milyen kések jöhetnek még jól otthon?

 

A szakácskés tényleg szinte mindenre jó, de ez nem azt jelenti, hogy a többi vágóeszközt mellőzni kell. 

 

A fentebb már említett filézőkés egy rugalmas csontozókéshez hasonlítható, amely a halak filézéshez nyújt segítséget. 

 

Aztán ott van még az aprítókés is. Ez a félhold alakú kés egyszerűen aprítja a hozzávalókat, legalábbis akkor, ha megtanuljuk, hogy a ringató mozgatással milyen ügyesen dolgozhatunk. 

 

Nem szabad megfeledkeznünk a sajtkésről, a csontozókésről, a díszítőkésről és a kenyérvágó eszközről sem. Elég, ha mindegyikből csupán egyet tartunk a konyhánkban, máris lesz mihez nyúlni. 

 

A funkcionális konyhakések tehát ünnepi vacsorákat és baráti összejöveteleket menthetnek meg. Ha tehetjük, szerezzünk be minden típust, nem fogjuk megbánni!