Milyen előnyei vannak az elektromos kerékpárnak?

A következő bejegyzésben az e-bike alkalmazási területeiről, előnyeiről és természetesen a szerkezetéről tudhatsz meg többet.

 

Az EU legmenőbb bringája

 

Az elektromos bicikli nem más, mint egy elektromos rásegítéssel ellátott kerékpár, amely az utóbbi években letarolta Európát, s ez a növekedő népszerűségi tendencia a jövőben is folytatódni fog. A Bikepro.hu kerékpár webshop elektromos bringái között több minőségi márkás produktum is akad, így bárki kipróbálhatja, milyen érzés elektromos biciklin ülve száguldozni.

 

De először is öntsünk tiszta vizet a pohárba! Az e-bike pedálozás nélkül nem tud egyedül haladni, szóval nekünk is lesz némi dolgunk, ha ezt a bicajt választjuk. Eredetileg a motor kizárólag a tekerés alatt működik, s amikor már nem pedálozunk vagy behúzzuk a fékkart, akkor a rendszer kikapcsol.

 

Különbséget kell tennünk az egyes kerékpártípusok között is. A pedal electric szavakból született meg a pedelec kifejezés, míg az e-bike, az electric bike-ból alakult ki. A pedelec maximálisan 250 W motorteljesítménnyel rendelkezik, és csak a pedálozás hatására működik a motor, majd fékezéskor leáll. Ezzel szemben az e-bike már önállóan is képes haladni, s többnyire gombnyomás vagy “gázkar” irányítja.

 

Ezért éri meg a pedelec mellett dönteni

 

A pedelec legfeljebb 25 km/órás sebességet enged meg nekünk, s a mindennapi közlekedés során lehet a segítségünkre. A meredek hegyen és az emelkedőn is boldogul, és általa felfelé fele annyi idő alatt tesszük meg az utat.

 

Sokkal hangsúlyosabb azonban a rásegítési fokozat megfelelő kiválasztása, amelyet a bringához tartozó rendszer is erősen befolyásol. Találkozhatunk modern, nyomatékérzékelővel ellátott középmotoros vagy sima agymotoros változatokkal.

 

Különleges megoldást nyújtottak a bringások számára a hátsó agymotoros, nyomatékszenzorral kiegészített darabok, napjainkban pedig a középmotoros megoldások bizonyulnak népszerűnek.

 

Amikor a márka beszél a kerékpár helyett…

 

Hazudnánk, ha azt mondanánk, hogy nem számít milyen márkájú az elektromos kerékpár, mivel számos brand magáért beszél, vagy azt is mondhatnánk, hogy a bringa helyett.

 

Ha a hajtásrendszert nézzük, akkor a Shimano, a Brose, a Yamaha, a Bafang és a Bosch márkák, mind-mind hosszú élettartamot garantálnak. Ezenkívül a Neuzer, a Csepel, a Superior és Rock Machine termékei közül szintén válogathatunk.

 

Az elektromos kerékpárok joggal törtek be a bringás piacra, ezért azt javasoljuk, hogy aki teheti, próbálja ki, mekkora élmény ezekkel tekerni.