Miért lényeges az épületek hőszigetelése?

Lakáskorszerűsítések esetén, illetve új építéseknél is törekedni kell arra, hogy energiatakarékos, környezetkímélő és biztonságos módon teremtsük meg az otthonok komfortját, és ennek megfelelően válasszunk technológiát és építőanyagokat. A szigeteléseknek fontos szerep jut. Milyen lehetőségeid vannak? Mutatjuk!

 

Időtálló otthonok

 

Egy családi házat évtizedekre, a következő generációknak is építjük, így minden részletének minőségi, időtálló anyagokból kell készülnie, ezáltal biztosíthatja csak a megfelelő komfortot. A Premep.hu korszerű hőszigetelő anyagai között mindent megtalálsz, amire egy otthon melegének biztosításához szükséged lehet!

 

Hazánk éghajlata szükségessé teszi, hogy foglalkozzunk az épületek külső védelmével, hiszen csak ezáltal teremthető kellemes klíma a lakásokban, és a fűtésre, klimatizálásra fordított összeg csak így térülhet meg. De a környezet, a Föld védelme kapcsán is fontos szerepe van az épületek hőszigetelésének. 

 

Miért fontos a megfelelő hőszigetelés?

 

A jól megtervezett és szakszerűen kivitelezett hőszigetelés legnagyobb előnye, hogy energiát takarít meg, ezáltal csökkenti a fűtési és hűtési költségeket egyrészt a kisebb energiafelhasználás, másrészt a hőtartó képesség növelése révén. 

 

A természetes alapanyagok felhasználása, pl. a kőzetgyapotból készült hőszigetelés megfelelő szellőzést biztosít a falaknak, így megoldja a páraáteresztés kérdését is, vagyis nem kell aggódni a falak nedvesedése okozta penészedés miatt. 

 

A minőségi hőszigetelés élettartama megegyezik az épületével, így hosszú távon olcsóbb. 

 

A modern hőszigetelések anyagának magas az olvadáspontja, így tűz esetén nagyobb biztonságot nyújtanak. De a megfelelő hőszigetelés a hangszigetelés szempontjából is kedvező.

 

A legelterjedtebb hőszigetelő anyagok


-A régóta alkalmazott üveggyapot szigetelés előnye a jó ára, és födém, padlás, válaszfal szigetelésére kiváló szigetelési megoldás. 


-A kőzetgyapot természetes alapanyag, amely újrafelhasználható, jó páraáteresztő képességgel rendelkezik, nagymértékben növeli az épület energiahatékonyságát, biztonságos és tartós, továbbá vakolható változatban a homlokzatok hőszigetelésére is alkalmazható.


-A hungarocell vagy EPS szigetelés a homlokzatszigetelés legolcsóbb alternatívája, amely könnyen kezelhető, és az igényeknek megfelelően különböző vastagságban és nyomószilárdsággal készül. A formahabosított, grafitadalékos változat jobb hőszigetelő képességgel és nagyobb mechanikai szilárdsággal rendelkezik, vízfelvétele minimális, a lépésálló változat terhelhető. 

 

Bármelyik típust is választjuk, csak a gyártó által preferált rendszerben, szakszerűen szerelve biztosítja a kedvező tulajdonságokat, amellyel akár 70%-nyi rezsiköltséget spórolhatunk meg.