Miért jó választás a zsaluzia a gyerekszoba ablakára?

Több szempontból is optimális lehet a zsaluzia a gyerekek életterének komfortosabbá tételéhez. Ebben a cikkben annak járunk utána, hogy milyen funkciói vannak ennek a modern árnyékolónak a gyerekszobában.

 

Fényzárás és fényszabályozás a gyerekszobában

 

A csöppségek kuckójában az önfeledt játék és a pihenés kapja a főszerepet. A játékhoz nem árt némi fény, de az alvás már sötétebb hátteret igényel. A kisebbek még alszanak délutánonként is, de a kicsit nagyobbacskák is sziesztázhatnak, főleg a nyári kánikula ideje alatt.

 

Ilyenkor kellemetlen lehet, ha besüt a nap, de a zsaluziával el lehet előle zárni a gyerekeket. A Z és az S alakú típusok majdnem 100%-osan záródnak, úgyhogy akár teljes sötétséget is létre lehet hozni nappal.

 

A zsaluzia nagy előnye a redőnnyel szemben viszont az, hogy remekül lehet vele a fényt szabályozni. Mit jelent ez? A lamellák szögének állításával irányítani lehet, hogy mennyi fény jusson be a szobába. Ez biztosítja, hogy félárnyékot teremtsünk, amennyiben arra van szükség, de akár fel is lehet húzni a lamellákat, ha nem tűznek erősen a napsugarak.

 

Hang- és hőszigetelés

 

A gyerekek szobájában fontos a nyugalom és a csend, főleg, ha pihenniük kell. Zajosabb környéken előfordulhat, hogy nehezebben alszanak el, de a zsaluzia valamennyire megszűri a kinti hangokat is, úgyhogy kevésbé zavarják a nyugalmukat.

 

A hőmérséklet szintén lényeges, hogy nyáron ne legyen túl meleg, télen pedig ne fázzanak a gyerekek. A zsaluzia összezárt lamellái egy extra légréteget hoznak létre, amely megtámogatja a szigetelést.

 

A nyári meleget és a téli hideget képes ezáltal egy bizonyos fokig csillapítani, mivel nehezebben engedi át, mintha csak az ablakon kellene bejutni. Zsaluzia felszerelésével tehát a hangszigetelést és a hőszigetelést is lehet fokozni.

 

Kényelem és biztonság magas fokon

 

A legmodernebb zsaluziák motorizáltak, amit a gyerekszobában a nagyobbak akár már működtethetnek is a távirányító segítségével. Teljesen hangtalanul működik, úgyhogy ha a szülő vezérli akkor, amikor a kicsik már elaludtak, nem jelenthet problémát, hiszen nem fogja őket felriasztani.

 

A motorizálás mellett lehetőség van az automatizálásra is a Topredőny árnyékoló megoldásai között. Ez a gyerekszobák esetében kiemelten fontos lehet, hiszen segítségével a lehető legoptimálisabb módon lehet tartani a lamellákat.

 

Végül, de nem utolsósorban azt is meg kell említenünk, hogy a zsaluzián nem könnyen lehet áthatolni. Ez azért előnyös, mert sem a betörők nem tudnak egyszerűen és hangtalanul bejutni, sem a gyerekek nem tudnak megszökni. Nem kell a legrosszabbra gondolni, de például kisebb gyerekek esetén ez nagyon fontos szempont lehet.

 

Ezek miatt az érvek miatt megéri ezt a korszerű és esztétikus árnyékolót választani a gyerekszoba ablakaira.