Letisztultság és természetes harmónia az otthonunkban

A skandináv stílus híres a minimalizmusról, a sok természetes fényről és a funkcionális kialakításról, míg a modern elemek dinamizmust, merész formákat és letisztult vonalakat jelentenek. A két stílus keverésével pedig igazán izgalmas eredményeket érhetünk el.

 

Világos és tiszta alapok

 

A skandináv stílus alapja a világos és tiszta környezet. A fehér, szürke és természetes fa színek dominálnak a falakon és a bútorokon.

Ezek az alapok lehetővé teszik a modern elemek kiemelését és a tér tágasabbá tételét. A skandináv stílusú térben a modern elemek, például a szobrok, a fali dekoráció vagy a bútorok szembetűnőek és figyelemfelkeltőek lesznek. A LivDan Home profi lakberendezője segítségével megvalósítható e letisztult és természetes harmóniát sugárzó enteriőr.

 

Természetes anyagok előnyben

 

Mind a skandináv, mind a modern stílus előtérbe helyezi a természetes anyagok használatát. A fa, a kő és a textília fontos szerepet játszanak ebben a két stílusban. A fa parketta vagy falburkolat melegséget és természetességet hoz a helyiségbe. A kő elemek, például a kandalló vagy a csempe, pedig karaktert és textúrát adnak a térnek. A természetes textíliák, mint a pamut, a len vagy a gyapjú, puhaságot és meghittséget kölcsönöznek az adott térnek.

 

A népszerű északi stílusban gyakran láthatunk fa bútorokat és padlókat, a modern elemek között pedig a rozsdamentes acél, a tükrök és az üvegezett felületek jellemzőek. A két stílus keverékében a természetes anyagok hozzájárulnak a skandináv életérzéshez, míg a modern elemek a frissességet és a kontrasztot viszik a térbe.

 

Méltán népszerű a skandináv stílus

 

A skandináv stílus az utóbbi években népszerűvé vált a lakberendezés és a belsőépítészet területén. Ez a stílus Dánia, Svédország és Norvégia esztétikáján alapul és a minimalizmust, a természetes anyagokat és a funkcionalitást helyezi előtérbe.

 

Az alapja a világos és tiszta színpaletta. A fehér, a szürke és a természetes fa színek dominálnak a falakon, a padlókon és a bútorokon. Ezek a színek lehetővé teszik a természetes fény beáramlását és a tér optikai növelését. Emellett a világos színek hozzájárulnak a letisztult és nyugodt atmoszférához, ami a stílus jellegzetessége.

 

A felesleges díszek és tárgyak minimálisra csökkentése jellemző erre a stílusra. Az egyszerű vonalak hangsúlyozása az otthoni környezet tisztaságát és rendezettségét eredményezi. A bútorok és az elemek praktikusak és funkcionálisak, miközben nem veszítik el az esztétikai értéküket. Ilyen környezetben élni egyenlő a kiegyensúlyozott és boldog élettel!