Különféle típusú szőnyegek a lakberendezésben

Összességében minden kis dolognak egy nagy egészet kell alkotnia, ami esztétikailag is, és funkcióját tekintve is tökéletes kiegészítője a berendezésnek. Minden egyéb mellett nagyon fontos a megfelelő szőnyeg kiválasztása is, hiszen annak stílusa, színe, kialakítása és anyaga nagyban meghatározza a helyiség arculatát.

 

Nézzük meg, hogy miben különböznek az egyes szőnyegtípusok és milyen tulajdonságokkal rendelkeznek!

 

A klasszikus és a modern szőnyegek

 

A klasszikus szőnyegek örökéletűek, soha nem mennek ki a divatból. A modern stílusú otthonokba éppúgy beilleszthetők, mint az antik bútorok mellé. Nosztalgikus hangulatot keltenek a lakásban, leginkább az étkezőben és a nappaliban mutatnak jól.

 

A modern szőnyegek a letisztult otthonok remek kiegészítői, mellettük használhatunk élénkebb bútorokat, függönyöket és lakástextileket is. Nem vonja magára a figyelmet a modern mintás szőnyeg, diszkréten, de esztétikusan borítja a padlót. Az egyszínű változatok a minimalizmus kedvelői számára tökéletes megoldást jelentenek.

 

A vajpuha shaggy szőnyeg

 

A shaggy szőnyeg mindannyiunk nagy kedvence, lágyságával belopja magát a szívünkbe. Nemcsak látványként nyújt magas minőséget, de funkcionalitását tekintve is. Olyan sétálni a hosszú szálakon, mint egy álom, amit nem akarunk, hogy véget érjen.

 

Ez a típus olyan helyekre alkalmas elsősorban, ahol nincs kitéve nagy igénybevételnek. A hálószobák szinte megkövetelik az álompuha shaggy szőnyeget, amin reggel megtehetjük az első lépéseket. Már bizonyosan jól indul a napunk is!

 

A 3D hatású shaggy szőnyegek egy különleges kategóriát képviselnek, egyedi hatást keltenek és nagyon népszerűek. A legelegánsabb megjelenést a luxus shaggy szőnyegek biztosítják, amelyek magas minőségűek és maximális komfortérzetet nyújtanak.

 

Különféle szőnyegek

 

A gyerekszobákban gyakran találkozhatunk mesebeli lényekkel, focipályával, autós üldözésekkel, ezek a szőnyegek a legkisebbeknek nyújtanak élményeket. Érdemes olyan anyagot választani, ami könnyen tisztítható és strapabíró, mert a gyerkőcök kuckójában semmi sem lehetetlen.

 

A konyha is megkívánja az előbbi tulajdonságokat, ahogy az előszoba is. Keskenyebb helyiségekben futószőnyeget célszerű elhelyezni, amely kapható méterben is a Szőnyeg textil webáruház kínálatában.

 

Ne feledkezzünk meg a lábtörlőkről se! Ezeknek más az anyaga, hiszen szennyfogó funkciójuk megköveteli a maximális védelmet. A lakás szőnyegeinek és padlózatának nyújtanak egy védvonalat, mert felfogják a kinti szennyeződéseket a cipőkről.

 

A teraszokra és az erkélyekre pedig rakhatunk kültéri szőnyeget, így kényelmesen sétálhatunk mezítláb odakint is.