Közeleg a karácsony, hasznos ajándék lehet egy laptop az iskolásoknak

Azonban a kisebbekből néhány év alatt nagy diákok válnak, akikkel szemben már követelmény a számítógép-kezelői tudás, és ha hamarabb ismeri, előnyére válik majd. És szeretjük vagy sem, de a kisiskolásokat is magába szippantja az online játékok világa, így biztosan örülnének egy menő laptopnak a karácsonyfa alatt. De mi alapján válassz, ha elszántad magad a vásárlásra?

 

Digitális világ - laptopok diákoknak

 

Egyre több iskolában kérik ma már a beadandó feladatokat .pdf-ben, .doc vagy egyéb kiterjesztéssel, de a gyerekek is szívesen töltenek időt a gépek előtt, és tanulnak új dolgokat. Nem kell rögtön a legbivalyabb vasat megvenni, egy akciós laptop is tökéletes lehet a feladatra és akár arra is, hogy játsszon a gyerek. Persze ezzel még nem vagy kisegítve, hiszen a kínálat ebben a kategóriában is óriási, és ha cseppet sem konyítasz a laptopokhoz, PC-khez, elveszettnek érezheted magad. 

 

Annak érdekében, hogy tudd, mit vásárolsz, tekintsük át a gépekkel kapcsolatban a legfontosabbakat. Szó lesz a processzorokról, a háttértárolókról, a memóriákról, kijelzőkről és a portokról. A szín, a méret, a súly egyéni preferencia, ezt rád bízzuk. 

 

A legfontosabb szempontok

 

A processzorról már csak azért is fontos elsőként beszélni, mert ez olyan hardvere a gépeknek, ami a későbbiekben nem bővíthető vagy cserélhető, így az elvárások függvényében kell kiválasztani. A proci a gépek teljesítményének alapja, azonban se túl gyengét, se túl erőset nem érdemes választani, utóbbit ugyanis nem tudod kihasználni. Tanuláshoz bőven elég az Intel Core i3, ami hosszú távon is jó lehet, ugyanis az erősebb multitaskingot is lefedi. Erősebb teljesítményhez, több szoftverhez az Intel Core i5 és i7 közül válassz!

 

A gyorsaság alapvető követelmény, így SSD-s vagy hibrid verziót javaslunk, önmagában a HDD kevés lesz.

 

Tanuláshoz, illetve általános használatra elég a 4 GB memória - és ha kell, később bővíthető - és az integrált videókártya, erősebb játékokhoz és grafikai vagy 3D-s szoftverekhez 8, vagy akár 12 GB megfelelő és dedikált grafikus kártyára lesz szükséged. 

 

A választás egyéb szempontjai

 

Amennyiben otthoni használatra ajándékozol karácsonyra laptopot, a 15,6” kijelző tökéletes lesz, ha viszont suliba szánod, vagyis gyakran kell cipelni, fontold meg egy kisebb, 14,1” vagy 13” méretű kijelzővel rendelkező modell megvásárlását, ugyanis a nagyobb kijelző többletsúlyt jelent. 

 

A csatlakozási lehetőségek, illetve azok száma nagyon fontos, USB-C-re, wifi és HDMI csatlakozóra biztosan szükség lesz.

 

Alaposan gondold át, mire lenne szükséged, és ezek tudatában indulj útnak karácsonyi ajándékba szánt laptopért, és ha a legjobbat szeretnéd, térj be az USAnotebook szaküzletébe, ahol szakértő eladók segítenek a döntésben!