Kinek éri meg a szerverbérlés, és milyen legyen?

Az új ügyfelek megszerzésének és a korábbiakkal való kapcsolattartásnak még mind a mai napig remek módja a hírlevélküldés. Ha szeretnéd a hírlevelezést hatékonyan végezni, akkor számodra érdekes lehetőségnek ígérkezik az SMTP szerverbérlés.

 

Az első teendő: feliratkozók toborzása

 

Ahhoz, hogy valóban legyen értelme dedikált SMTP szervert bérelned, nagyszámú hírlevélfeliratkozó táborra lesz szükséged. Ha van weboldalad, azon tetszőleges helyre elhelyezhetsz hírlevél feliratkozási lehetőséget. Alkalmazhatsz úgynevezett exit popupot is, ilyenkor a látogatóid mielőtt elhagynák a honlapodat, egy felugró ablakban fel tudnak iratkozni a hírleveledre.

 

Feliratkozókat toborozhatsz más módokon is. Jó lehetőséget kínálnak erre a közösségi oldalak is akár. Mindig ügyelj arra, hogy betartsd az összes előírást az érdeklődők gyűjtésekor, különös tekintettel a GDPR-ra, máskülönben csúnyán megbüntethetnek.

 

Érd el leendő feliratkozóidat!

 

Ha van már néhány ezer ügyfeled, aki szívesen veszi a hírleveleidet, akkor mindenképp célszerű számukra rendszeresen kiküldeni a legújabb ajánlatokat, de értesítheted őket az újdonságokról is. Talán nem is hinnéd, de egyáltalán nem nehéz elérni, hogy legalább minden ötödik feliratkozód meg is nyissa a neki küldött tartalmat. Ha ügyes vagy, ezt az értéket könnyedén feltornázhatod akár 40%-ra is.

 

Ügyelj arra, hogy legyen frappáns a tárgy. Kerüld a sablonos, unalmas mondatokat, de azért a ló másik oldalára se ess át! Egyszer talán át tudod ejteni a feliratkozóidat, de lehet, hogy ezzel el is veszted a bizalmukat, és rögtön le is iratkoznak, vagy többet nem nyitják meg a leveledet. Próbáld megtalálni az egyensúlyt, és olyan izgalmas tárgymezőt írj, amivel nem esel túlzásba, de felkelted az érdeklődést.

 

Gondoskodj a hírlevél küldésének technikai oldaláról!

 

Ha megvannak a feliratkozók, remek a tárgymező, és elkészült a hírlevél szövege, akkor ki is kell küldeni azt a bizonyos levelet sok ezer e-mail címre. Az AB Plusznál lehetőséged van dedikált SMTP szervert bérelni. Így gödülékenyen fogsz tudni kiküldeni hírlevelet, méghozzá minden egyes ügyfeled számára.

 

Annak érdekében, hogy ne kerüljenek fel spam listákra az IP címek, az AB Plusz ügyel azok karbantartására. Azt is garantálják, hogy az általad használt IP címeket nem fogja más használni.

 

A hírlevélküldő szoftvered távolról is kapcsolódhat az SMTP szerverhez. Lényegében az AB Plusz minden igényt képes kiszolgálni. A cég több IP címmel bíró SMTP szervereit úgy állították be, hogy az e-mail küldő rendszer mindig random válassza ki, hogy melyik IP címen keresztül küldje ki a hírlevelet. Ezzel el tudod kerülni azt, hogy túllépd az egyes szolgáltatók által óránként fogadott elektronikus üzenetek számát.