Jó páros-e a niacinamid és a C-vitamin?

A niacinamid és a C-vitamin egymásra rétegzése, kombinálása valójában fokozza mindkét hatóanyag antioxidáns jellemzőit, és ez számos előnnyel járhat a bőröd számára. Olvass tovább, hogy megtudd, melyek ezek, illetve hogy hogyan építheted be ezt a dinamikus duót a napi bőrápolási rutinodba!

 

A C-vitamin, a bőr védelmezője

 

A C-vitamin antioxidáns vegyület, amely a szabadgyökök semlegesítése révén az anti-aging szépségápolás egyik titkos fegyvere. A MediNatural C-vitaminos kozmetikumaiban stabilizált formában található meg a vegyület, védelmet nyújt az öregedést okozó káros környezeti tényezőkkel szemben. Segít minimalizálni az elszíneződéseket és a sötét foltokat, serkenteni a kollagén termelődését, szabályozni a faggyútermelést, valamint csökkenteni a gyulladások, pattanások, aknék megjelenését. 

 

C-vitamintartalmú kozmetikumok használatával megőrizhető a bőr fiatalos megjelenése, egyenletes tónusa, simasága, ugyanis csökkenti a finom vonalak és ráncok megjelenését.

 

Mi a niacnamid, és milyen hatásai vannak a bőrápolásban?

 

A niacinamid a B3-vitamin egyik formája, a C-vitaminhoz hasonlóan antioxidáns vegyület. Minden bőrtípus számára megfelelő, ugyanis sokoldalú hatásokkal rendelkezik:

 

  • -Erősíti a bőr nedvességgátját.

  • -Csökkenti a transzepidermális vízveszteséget.

  • -Segít szabályozni a faggyútermelést, megakadályozza a túltermelődést.

  • -Csökkenti a hiperpigmentáció és a bőrpír megjelenését.

  • -Segít növelni a bőr kollagénszintjét.

 

Egy ütős kombináció

 

A niacinamid és a C-vitamin együttes használata számos előnnyel jár, felerősítik egymás antioxidáns hatásait, megerősítik a bőr védőhálóját. Bár úgy tűnhet, hogy a két antioxidáns vitaminvegyület ugyanolyan hatásokkal jár, a két összetevő nagyon különböző módon hat a bőrre. Ennek eredményeképpen egy problémát többféleképpen is kezelhetsz, nagyobb esélyt adva a végső sikerre. 

 

Az emberi szervezet működése összetett, és ahogyan több tényező (UV-expozíció, környezetszennyezés, stressz, gyulladás) is vezethet ugyanahhoz az eredményhez (finom vonalak), úgy a bőrproblémák sikeres és teljes körű kezeléséhez többirányú stratégiára van szükség, beleértve az összetevők kombinációját.

 

A két hatóanyagot bátran kombinálhatod, de alkalmazhatod külön is. Javasoljuk, hogy a C-vitaminos szérumot reggel, a niacinamidost este használd a rutin részeként, ugyanis előbbi erősíti a fényvédő arckrém hatását, utóbbi pedig nagyszerűen regenerál. Mindkét hatóanyag okozhat egyéni érzékenységet, főként érzékeny, irritált, száraz bőr esetén. 

 

A bőrápolás sorrendje arcmosás után ugyanaz, akár a reggeli, akár az esti rutinról beszélünk. Először a legvékonyabb, legkönnyebb termékeket kell felvinni, majd rétegenként növelni a termék vastagságát, és a legnehezebb termékkel befejezni. Azonban nappalra az utolsó réteg minden esetben a fényvédő arckrém legyen!