Hogyan készül a többrészes vászonkép?

A következő cikkben most alaposan utánajárunk annak, hogy milyen fotókból és hogyan tervezhetjük meg álmaink dekorációját. 

 

Divatba jött a többrészes kompozíció

 

Az utóbbi években szinte mindenhol többrészes vászonképekkel találkozunk; a családi házakban, a közösségi intézményekben és a munkahelyeken is. A Vászonkép Szalon élethű vászonképei valamennyi épületben jól mutathatnak, ám a tervezés fázisa ránk vár. De pontosan milyen szempontokat kell szem előtt tartanunk, amennyiben a tökéletes kompozíció megálmodása a cél? Lássuk csak!

 

A többrészes változat előnye, hogy szinte bármilyen méretben elkészíthető, a segítségével egy adott pontra irányítható a tekintet, s így a helyiség uralkodó dísze lesz. Érdemes azonban a nagyobb méretű darabok mellett dönteni, hiszen ezek mutatnak igazán jól. Az ideális szélességi tartomány 120 és 150 cm között van. Azt, hogy mekkora lesz a produktum, a rendelkezésre álló falfelület mérete is meghatározhatja. 

 

A tervezés alapszabályai

 

A rendelési folyamat előtt mi magunk készítjük elő a vászonképet, ám több dologra is szükség van ahhoz, hogy megkezdhessék a munkát.

 

  • -Ellenőrzésre és jóváhagyásra. Csak olyan szolgáltatót válasszunk, akitől látványtervet is kapunk a munka megkezdése előtt!

  • -Az elrendezésre és a stílusra. Gondoljuk át, hogy az otthonunk és az adott kép hangulatához milyen stílus passzol jobban, a rendezetlen vagy a rendezett változat?

  • -Az elosztásra és az összeállításra. Hányas elosztás a nyerő? Melyiket tudnánk elképzelni a falon? Az álló vagy a fekvő darab tetszik jobban? Mi a helyzet az effektekkel? 

 

Habár van néhány szempont, amelyek segítenek nekünk mérlegelni, a végeredményt a gyártó szakértelme is befolyásolni fogja. Erősen ajánlott a rendelés leadása előtt böngészni a cég weboldalán. 

 

Hogyan néz ki mindez a gyakorlatban?

 

Mi, az ügyfelek, nagy szerepet játszunk az előkészítés folyamatában, ám fontos, hogy a gyártótól is megkapjuk a szükséges segítséget. A gyakorlatban ez viszonylag gyorsan megy. Mi most a Renault Trucks Hungary egyik megrendelésének példáját hoztunk fel, hogy jobban átlássuk a munkát. 

 

Adott volt egy különleges fénykép és a falfelület. A gyártó javaslatokat tett a mérettel és az elrendezéssel kapcsolatban. Látványterveket küldtek, amelyek közül az ügyfél egy 4 darabos változatot választott. A végén mindenki boldog volt. 

 

A többrészes vászonképek tehát képesek bearanyozni az atmoszférát, de ehhez a mi jó ízlésünkre is szükség van. Mit gondolsz? Szeretnél te is egy saját tervvel előállni vagy úgy érezd, jól jönne az útmutatás?