Gyakori kérdések és válaszok a hajbeültetéssel kapcsolatban

Szerencsére nem is kell, hiszen ma már igénybe lehet venni olyan koszerszű eljárásokat, mint a hajbeültetés, amivel kapcsolatban még mindig sok kérdés szokott felmerülni. Nézzük is meg a leggyakoribbakat!

 

Hogyan lehet megszüntetni a kopaszságot hajbeültetéssel?

 

Először is nézzük meg dióhéjban a módszer működését. A hajhullást a szervezetben természetesen jelenlévő DHT hormon okozza, ami olyan változásokat indít el, mely miatt a hajhagymák többé nem növesztenek hajszálakat. Ám öröm az ürömben, hogy csak a fejtetőn lévő hajszálakra hat a DHT, a tarkótájékon, félkörívben elhelyezkedő szálak érzéketlenek rá.

 

Pontosan ezt az előnyt használják ki a hajbeültetés során az Art ‘N Hair magánklinikán is, amikor a tarkóról kiszedett graftokat (hajhagymaegységeket) átteszik a fejtetőre, hogy ott új szálak nőjenek ki belőle. Mivel ezekre már nem tud hatni a DHT hormon, így a beágyazódás után élethosszig aktívak maradnak. 

 

A kiszedett graftok miatt a tarkón ritkább lesz a haj?

 

Nem, a kezelést végző orvos csak annyi graftot távolít el, amennyi nem okozza a meglévő haj látható ritkulását. Persze előfordulhat, hogy a donoterületen is ritkás vagy gyenge a haj, ezért nem lehet annyi hajhagymát kinyerni, amennyi a kopaszság megszüntetéséhez szükséges. 

 

Egy megbízható klinikán viszont ezzel őszintén szembesítenek, és elmagyarázzák, hogy ilyenkor nincs értelme a beültetésnek, mert nem tudná azt a végeredményt produkálni, amire számítasz. Sajnos ez az eshetőség is “benne van a pakliban”, de az előzetes konzultáción úgyis minden kiderül.

 

Fájdalmas-e a hajbeültetés?

 

Mivel a fájdalomküszöb mindenkinél egyedi tényező, ezért erre a kérdésre nem lehet egzakt választ adni. A hajbeültetésen átesett páciensek döntő többsége viszont nem fájdalmasként, inkább csak kellemetlenként jellemzi a procedúrát. Mivel az eljárás helyi érzéstelenítésben zajlik, ezért a legrosszabb része talán maga az érzéstelenítés folyamata. 

 

Ám még akik fájdalmasnak is tartották a beavatkozást, utólag azok is egyetértettek abban, hogy a végeredmény miatt megérte elviselni a kellemetlenségeket.

 

Mennyire költséges a hajbeültetés?

 

A kezelés ára mindig attól függ, hogy mekkora a kopasz terület és hány graftot kell beültetni. A pontos árak meghatározására a konzultáción kerül sor. Való igaz, hogy nem épp “filléres” tételről van szó, de érdemes hosszú távú befektetésként tekinteni rá.

 

Ha ugyanis a kopaszság megszűnésével az önbizalmadat is visszanyered, akkor sokkal jobban érzed majd magad a bőrödben. Ráadásul a végeredmény élethosszig tart, így elmondható, hogy nagyon is megéri, hiszen véglegesen megszabadulsz egy zavaró tényezőtől.