Egyszerű, praktikus és esztétikus – vagyis az érintős éjjeli lámpa előnyei

Ki lehet már találni, hogy a cikkben ezekkel a kérdésekkel foglalkozunk kiemelten. Nem titkolt szándékunk ezen keresztül rámutatni az érintős éjjeli lámpa hasznosságára és hozzáadott értékére.

 

Mik lehetnek a jogos elvárások manapság egy éjjeli lámpa esetében?

 

Kezdjük ott, hogy egy éjjeli lámpának nem feltétlenül kell retinaégető módon világítania. Sokkal inkább az lehet az elvárás vele szemben, hogy meleg fénnyel, optimális mértékben biztosítson alternatívát az éjszakai használathoz.

 

Merthogy éjjeli lámpát azért használunk, mert nem feltétlenül szeretnénk felkapcsolni az általános világítást. Ennek szellemében az éjjeli lámpatest ideális esetben könnyen elérhető, egyszerűen tudjuk használni, nem fogyaszt sok áramot, ellenben megfelelő mennyiségű és minőségű fényt képes biztosítani a számunkra, méghozzá tartósan és hiba nélkül.

 

Így képzeljük el a korszerű érintős éjjeli lámpákat használat közben

 

Tegyük fel, hogy éjszaka gyereksírásra ébredünk a szomszéd szobából. Hirtelen még nem ébredtünk fel teljesen, viszont a kezünkkel automatikusan keressük az éjjeli lámpa kapcsolóját. Szerencsénkre elég egy könnyed érintés, és a lámpatest máris működésbe lép.

 

Méghozzá pontosan abban a fényerősségben, ami arany középutat jelent a vakító, illetve a túlságosan enyhe fényviszonyok között. Ezáltal pikk-pakk éber üzemmódra tudunk váltani, hogy az ágyból kikelve elinduljunk szépen tenni a dolgunkat.

 

Majd pedig, miután mindent sikerült rendbe tenni, és szívesen visszafeküdnénk pihenni, ugyanilyen könnyed mozdulatra lesz csak szükségünk. Vagyis elég egyetlen könnyed gombnyomás, és az érintős éjjeli lámpa máris kikapcsolt állapotban lesz.

 

Hol érdemes leginkább elhelyeznünk az érintős éjjeli lámpát a zavartalan használathoz?

 

Nyilván ezt a kérdést nem feltétlenül kell túlgondolni. Egy érintős éjjeli lámpát úgy helyezünk el, ahogyan az a praktikum szempontjából leginkább észszerű. Teljesen racionális döntés, ha mondjuk a kezünk ügyében lévő éjjeli szekrényt választjuk erre a célra.

 

Vagy ha ez nem is feltétlenül reális lehetőség, valami hasonló ötletben tudunk gondolkodni. Vagyis a legfontosabb szempont tényleg az, hogy az érintős éjjeli lámpa elérése és használata minél könnyebb és zökkenőmentesebb legyen.

 

Így tudjuk ugyanis kellőképpen elősegíteni a praktikus és zavartalan használatot, akár a nem éppen ideális körülmények között is. Ha ezek a körülmények adottak, onnantól kezdve az érintős lámpatest már meg fogja nekünk adni a zökkenőmentes alkalmazáshoz szükséges feltételeket.