Az asztalláb javítása nem ördöngösség

Ne halogasd a probléma megoldását

 

Ha egy asztal lába meglazul, akkor bizony érdemes mihamarabb megjavítanod azt. A JOSZERSZAM.com ragasztók széles választékát kínálja, ahol a fatermékekhez kifejezetten ajánlott speciális termékeket is megvásárolhatod. Ezek a szuper erős tartást biztosító anyagok többféle kiszerelésben állnak ma már a barkácsolók rendelkezésére, hogy segítségükkel mindenféle dolgot meg tudjanak javítani vele egyszerűen és hatékonyan.

 

Ha nem vársz sokáig a meglazult asztalláb javításával, akkor nagyon jót teszel az egész bútorral. Ha ugyanis sokáig fennáll a probléma, az asztal terhelése, ami az összes láb együttes alátámasztásán alapul, nem lesz optimális. Sokkal jobban terhelődik ilyenkor a többi, még “egészséges” láb, s az illesztések is. Mind meglazulhat és a kis gondból bizony sokkal nagyobb probléma is lehet.

 

Remek segítőtárs a ragasztó

 

Mindig azzal próbálkozz először, hogy meghúzod a csavarokat. Lehet, hogy ezzel az egyszerű lépéssel már meg is tudod oldani a problémát. Persze érdemes azonban pár hét elteltével újra vetned egy alapos pillantást az asztalra, hogy tényleg minden rendben van-e még. Ha stabil és nem mozog a korábban gyengélkedő elem, akkor sikeres volt a művelet. Ha nem, jön a következő fázis.

 

A különféle ragasztókkal rengeteg mindent meg lehet javítani. Így van ez a meglazult asztallábak esetében is rengeteg alkalommal. Csak meg kell lazítanod kissé a problémás asztallábat, és egy kis speciális faragasztót tenned a résbe. Ha finoman megmozgatod az asztalt, akkor ezzel elősegítheted, hogy a teljes felületre jusson a ragasztóanyagból. Utána a csavarokat kell jól meghúznod, de a csatlakozásokat is kell rögzítened bilincsekkel. Mielőtt ezeket eltávolítanád, hagyd teljesen megkötni a ragasztót. A használati utasításban az időtartam mindig benne van.

 

Ha komoly a baj

 

A nagyon makacs problémák megoldása már komolyabb beavatkozást igényel. A ragasztótömbök is segíthetnek. Ehhez már vágni is kell az asztal lábából, lyukakat is kell fúrni, és kellenek a rögzítéshez a megfelelő ragasztó mellett még csavarok is. Ha pedig még ez sem segít, akkor alternatív merevítők használatát is szokták javasolni a hozzáértő szakik. Az acél tartókonzolokkal a megtámasztás ugyan gyorsabb és könnyebb, ám értékes és különösen antik asztalok esetében mégsem igazán elegáns. A fa bútorokat ápold és kíméld. Ehhez és a javításukhoz minden szükséges eszközt megvásárolhatsz a JOSZERSZAM.com webáruház virtuális polcairól.