Apróbb sérülések mindig előfordulnak, de mit tartsunk otthon, hogy tudjuk kezelni ezeket?

Ha sportolunk, akkor nagyobb a valószínűsége a sérülések lehetőségének és a gyakorisága is több lehet. Ha pedig gyerekeink vannak, akik örökmozgók, mindent felfedezni vágyók, nem árt, ha jó előre felkészülünk ezekre az eshetőségekre. A Patikatt.hu számos sérülésre kínál különböző termékeket, amelyekből jó, ha mindig van otthon. 

 

Leggyakoribb sérülések

 

Egy rossz mozdulat következtében bármikor előfordulhatnak rándulások, húzódások. Ezek enyhébb eseteiben használhatunk a sérült területen rögzítőt, ami gyerekméretben is megvásárolható. Akkor is hasznos lehet, ha törés történt, és a gipsz levétele után alkalmazzuk. 

 

Felszínes, vérzéssel nem járó sebek és sérülések kezelésére alkalmazzunk gyulladáscsökkentő kenőcsöt. Különböző bőrirritációkra, napégésre, rovarcsípésre is alkalmas lehet az ilyen típusú kenőcs, úgyhogy nyáron végképp nem árt, ha van otthon. 

 

Az antiszeptikus hatóanyagú krém fertőtleníti a sebet, segíti a sebgyógyulást, illetve gyorsabbá teszi azt. Kisebb vágott sebek, horzsolások bármikor előfordulhatnak, ezekre érdemes felkészülni, sebgyógyulás elősegítéséhez mindig legyen a szekrényben valamilyen krém vagy gél. Sebkezelő oldatot is tudunk beszerezni a patikákból, amelyekkel kitisztíthatjuk a sebet, átitatva a törlőket és a kötszereket. A sebhintőpor mellett a sebtapasznak is az alapkészletünk között kell lennie. 

 

Gyógynövényes szerek

 

A véraláfutások kezelésére, illetve vérömlenyek felszívódásának elősegítésére, valamint csonttörés után kiváló szer a fekete nadálytő krém. A körömvirágot viszkető, kipirosodó, érzékeny bőrre használjuk, amennyiben szükséges. Mindennapos ápolásra is kiváló, de a túlzásba vitt napozás után szinte elengedhetetlen. 

 

A rozmaring krém nem kifejezetten sérülésekre, hanem inkább fáradt és sajgó testrészekre való. Az árnika krém gyors gyulladás- és fájdalomcsökkentő hatással rendelkezik. A gyógyfüves sósborszesz gél könnyen felszívódó, hűsítő készítmény, amelyet sportolás vagy megerőltető munka után használhatunk. Fáradt lábakra, szúnyog- és csaláncsípésre, vérkeringés fokozására is alkalmas. 

 

Utazás és sportolás

 

Ha utazunk, feltétlenül legyen nálunk sebvédő spray, ami kisebb sérülések, horzsolások, égések kezelésére alkalmas. Kényelmesen elfér a táskánkban. Sportsérülések, zúzódások, ficamok, rándulások okozta fájdalom enyhítésére kitűnő megoldás a fagyasztóspray vagy hűsítőgél. 

 

Mindig nézzük meg a termékek összetevőit, mielőtt használni kezdjük! Ha allergiások vagyunk valamely összetevőre, akkor kerüljük az alkalmazását! Kérjük ki az orvos tanácsát, amennyiben nem vagyunk biztosak a kezelés megfelelő módjában! Az optimális hatás érdekében elengedhetetlen ezeknek a szereknek a körültekintő használata.