A modern otthon fontos kiegészítői: a mintás szőnyegek

A szőnyegeknek minden helyiségben megvan a maguk funkciója, ugyanakkor nem mehetünk el szó nélkül amellett sem, hogy esztétikailag mennyit nyomnak a latba. Elvégre számos példát láthatunk arra, hogy néhány jól megválasztott darabbal mennyivel stílusosabbá és egységesebbé válik egy lakás.
 
Fontos, hogy a tökéletes szőnyeget válasszuk!
 
Ha mi az otthonunkat letisztult, elegáns stílusban képzeljük el, akkor mindenképpen megéri feltérképezni az iFloor modern mintás szőnyeg kínálatát, ott ugyanis garantáltan találunk olyanokat, amik azonnal elnyerhetik a tetszésünket. 
 
Az első, ami a szőnyeg kínálatra pillantva eszünkbe jut, az valószínűleg az, hogy rengeteg csodaszép darab közül választhatunk. Ennek nyilvánvalóan örülünk, hiszen adott a lehetőség arra, hogy olyan szőnyegeket válasszunk, amik tökéletesen beleillenek a modern stílusú otthonunkba. 
 
Mely szőnyegek illenek a modern stílusú otthonba?
 
Ugyanakkor komoly fejtörésre adhat okot, hogy melyiket válasszuk, és egyáltalán hogyan tudjuk eldönteni, melyik passzol a lakásunkba. Ezzel kapcsolatban adunk most néhány iránymutatást, ami segíthet a döntésben:
 
-Geometriai formák: a modern otthonokba remekül beleillenek a geometriai - például kör, háromszög, négyzet, téglalap - formákkal díszített szőnyegek.
 
-Merész színhasználat: a letisztult terekbe bátran választhatunk élénk színekkel tarkított szőnyegeket, az erős kontraszttal ugyanis nagyon különleges végeredményt érhetünk el.
 
-Absztrakt minták: az absztrakt, valamint a speciális felületeket utánzó motívumok remekül illenek a modern stílushoz, miért ne jelenhetnének meg a szőnyegeinket is?
 
-Természetes motívumok: a levélmintákkal ellátott szőnyegek is szépen illenek a modern környezetbe, otthonosabbá, barátságosabbá teszik őket.
 
Hogyan tudjuk karbantartani szeretett szőnyegünket?
 
Bármelyik mellett is döntünk végül nagyon fontos, hogy rendszeresen időt szánjunk a szőnyegeink karbantartására, ugyanis hosszú távon csak így fogják megőrizni az eredeti állapotukat, szépségüket.
 
Folyamatosan, ahol ez indokolt, akár napi rendszerességgel porszívózzuk őket, méghozzá a készülék kefés vége nélkül, az ugyanis károsíthatja a szálakat. Ha véletlenül foltosak lesznek, akkor azonnal tisztítsuk meg őket egy tiszta, mérsékelten nedves pamut kendővel! A makacs foltok tisztítását mindenképpen bízzuk szakemberre.
 
Kétség sem férhet hozzá, hogy a mintás szőnyegek a modern otthonok egyik legfontosabb kiegészítőinek számítanak, hiszen bármelyik helyiség stílusát, hangulatát fel tudják dobni. Csak arra kell odafigyelnünk, hogy olyan darabokat válasszunk, amik szépen beleillenek a lakásunk dizájnjába.