A legjobb tanácsok költöztetés esetére

A jó és gördülékeny költöztetés alapja: a bizalom

 

A tapasztalatok szerint a bizalom az egyik legfontosabb dolog egy költöztetés esetén. Nem is csoda, hiszen féltett vagyontárgyainkat pakolják fel egy teherautóra. Ráadásul számos olyan rémtörténetet lehet hallani a hiénákról, ami nem növeli az emberek bizalmát, épp ellenkezőleg.

 

Hogy mitől lesz egy költöztető felé bizalmunk? Egy kis odafigyeléssel csak a rá méltók kaphatják meg a bizalmunkat. Fontos, hogy megszűrjük, kit is bízunk meg vagyontárgyaink elszállításával. Nagyon fontos, hogy legyenek elérhetőségeik, melyeken el is lehet őket érni, vagy gyorsan visszahívnak. Amikor beszélünk velük, akkor ne akarjanak lerázni, valóban segíteni akarjanak, és válaszoljanak a kérdéseinkre, ne legyenek kitérő válaszaik. Legyen leinformálható a cég, legyen a honlapon feltüntetve minden cégadat. És az ajánlatukat, valamint a visszaigazolást is küldjék meg írásban (pl. e-mailben). Ez az alap.

 

A költöztetés megrendelésének folyamata

 

Amikor megtalálta a megfelelő céget, akivel el szeretné végeztetni a munkát, akkor jöhet az ajánlatkérés. Ehhez a költöztetés körülményeiről a lehető legtöbb információt meg kell adnia a partnernek, így lesz a legpontosabb az ajánlatuk. Érdemes ezt már jóval a tervezett időpont előtt megejteni, mert lehet, hogy be vannak táblázva (a jobb költöztetőknél ez jellemző). Ha megkaptuk az árajánlatot és el is fogadtuk, akkor írásban kell visszaigazolást kapni a költöztetés időpontjáról.

 

Teljes körű szolgáltatás jöhet?

 

Amikor költöztetésről van szó, akkor magára a kipakolásra, fuvarozásra, majd visszapakolásra gondolunk. Viszont közel sem ennyiből áll az egész. Először is meg kell tervezni, hogy hány fővel, mikor és várhatóan meddig tart a munka. Ez alap, ezt elvégzi minden költöztető.

 

Ellenben plusz szolgáltatást már nem nyújt mindenki, pedig vannak, akik nem is keveset nyújtanak pluszban, ha szeretnénk. Nagyon jó példa erre a Servitius és Partnerei költöztetés csapata, akiknél számos plusz szolgáltatás érhető el.

 

A teljes körű szolgáltatás több mindenből áll, ezért teljes körű. Ebbe beletartozik a bútorok előzetes becsomagolásától kezdve az apróbb ki- és bekötési munkálatok is. Ilyen például a csillárok le- és felszerelése vagy a mosógép ki- és beszerelése is. De épp a fent említett cégnél nem csak a becsomagolást vállalják, hanem jó áron csomagolóanyagot is vásárolhatunk tőlük. 

 

Plusz szolgáltatás az is, hogy lehet bérelni költöztetődobozokat és egyéb eszközöket. És akkor még raktározás vagy lomtalanítás is lehet a repertoárban.