Varju László a NAV-botrányról

Varju László, a Demokratikus Koalíció országgyűlési képviselője, elnökségi tagja és pártigazgatója az Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) V. kerületi székháza előtt tartott – a DK-tól immár megszokott – flashmobbal egybekötött sajtótájékoztatót. A politikus többek közt elmondta, hogy pártja tíz országgyűlési képviselője hétfőn tájékoztatást kér a NAV elnökétől a Horváth András által elmondottak ügyében.

 

Varju László hangsúlyozta, mindent meg kell tenni azért, hogy a Horváth András által felvetett kérdésekre válasz szülessen, vagyis kiderüljön, valóban történtek-e Magyarországnak komoly kárt okozó adócsalások. A politikus szerint a kormány és a Fidesz erre nem hajlandó, hisz nem indít érdemi vizsgálatot.

 

– A politika és a gazdasági élet egyes szereplői „kéz kezet mos” alapon szappanozzák a helyzetet – fejtette ki Varju egy szappannal a kezében, a DK aktivistái által a magasba tartott táblákra mutatva. – A DK tíz országgyűlési képviselője parlamenti jogaira hivatkozva kikér a NAV elnökétől minden, az üggyel kapcsolatos érdemi információt. Arra kérem az adóhatóság vezetőjét, hogy elfoglaltsága esetén nevezze meg azt a helyettesét, akik tájékoztatni tud bennünket.

 

A pártigazgató kifejtette, hogy a DK képviselői minden olyan parlamenti kezdeményezést támogatnak, amely az adócsalás-vádak tisztázására törekszik. Ezzel a párt gyakorlatilag felzárkózik a sajtószabadságért elindított Tiszta Kezek mozgalom mellé, hisz nemcsak a hírhamisítás, az adócsalás ellen is küzdeni kell.

 

Galéria -->