Újra beindul a Mosonyi Szendvicsgyár

A Mosonyi Szendvicsgyár az árvíz elleni védekezéskor jött létre civilek összefogásával. Most újra összefogtak, ezúttal a hajléktalanokért.

 

Az árvíz idején négy és félmillió forint értékben tizenötezer szendvicset készítettek és szállítottak az ország árvízsúlytotta területeire.

 

A közelmúltban úgy döntöttek, megint beindítják a Mosonyi Szendvicsgyárat, sőt, első alkalommal összefognak a Mikulással, aki a hajléktalanokat is meg szeretné ajándékozni.

 

Ahogy az árvíz idején, most is adományokat várnak. Szükségük van mindenféle szendvics alapanyagra (zsömle, szalámi, vaj, stb.) és természetesen önkéntesekre, akik összeállítják a csomagokat.

 

Az adományokat december 6-án reggel 8-tól várják a Mosonyi utca 1-ben (a Fiumei út sarkán két zöld oszlop közötti ajtó.) A szendvicseket déltől maga a Mikulás osztja szét a hajléktalanok között a Köztársaság (új nevén II. János Pál pára) téren. Amennyiben kellő mennyiségű adomány gyűlik össze, délután kimennek a Blaha Lujza térre, ahol aznap a Szociális Önvédelem nevű csoport ebédet oszt.

 

Aki adni szeretne, de szombaton nincs ideje elmenni a Mosonyi utcába, máskor is megteheti. A Szendvicsgyár ugyan Mikulás napján indul be, de nem egyetlen napig, hanem addig készítik a szendvicseket, amíg kapják az adományt.

 

Akinek kérdése van, netán be akar állni önkéntesnek, hívja Tóth Katát a +3670517-3533 telefonszámon.